29 Σεπτεμβρίου 2023

Γέννησε υγιέστατο μωρό, αν και ήταν δύο μήνες κλινικά νεκρήΜια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας, κάνοντας πολλούς να μιλούν για ιατρικό θαύμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια 36χρονη γυναίκα που κυοφορούσε ανακηρύχθηκε κλινικά νεκρή μετά από ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία τον Οκτώβριο, όταν ήταν 23 εβδομάδων έγκυος.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε κατάφεραν να την κρατήσουν την ίδια και το έμβρυο στη ζωή «ταΐζοντάς» το μέσω ενός σωλήνα στο στομάχι της μητέρας, μέχρι την περασμένη Τρίτη, οπότε και έκριναν ότι μπορούσαν πλέον να προχωρήσουν σε καισαρική φέρνοντας στον κόσμο το 32 εβδομάδων βρέφος.

Η ιατρική ομάδα που χειρίστηκε την υπόθεση ήθελε να διασφαλίσει ότι θα συμπληρώνονταν τουλάχιστον 28 εβδομάδες κύησης, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης του βρέφους.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, το βάρους 1,8 κιλών παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Η γέννησή του, όμως, δεν ήταν η τελευταία πράξη αγάπης της μητέρας του. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γέννας, οι συγγενείς της 36χρονης έδωσαν στους γιατρούς το πράσινο φως να αφαιρέσουν τα όργανά της, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε άλλους ασθενείς.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας