24 Σεπτεμβρίου 2023

Συνεχίζουν την επίσχεση οι ιδιωτικές κλινικές – «Καμία εμπιστοσύνη στον ΕΟΠΥΥ»Να συνεχίσουν την επίσχεση υπηρεσιών υγείας αποφάσισαν οι ιδιωτικές κλινικές, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του ΕΟΠΥΥ ότι έχει δρομολογηθεί η εξόφληση των χρεών, ληξιπρόθεσμων και νέων, προς τα μέλη του κλάδου.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ότι η απόφαση να συνεχιστεί η επίσχεση ήταν μονόδρομος μετά τις «ανεκπλήρωτες επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις του ΕΟΠΥΥ» οι οποίες «έχουν αφαιρέσει τον οποιοδήποτε βαθμό εμπιστοσύνης σε προτάσεις του Οργανισμού».

Στην ανακοίνωση, παράλληλα, το προεδρείο του ΣΕΚ υπενθυμίζει στον ΕΟΠΥΥ «τις υπογεγραμμένες από Υπουργούς και διοίκηση υποσχέσεις του Νοεμβρίου 2011 και του Οκτωβρίου 2013 που δεν υλοποιήθηκαν» και την εντολή του Πρωθυπουργού «για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων 2006-2011 τον Δεκέμβριο του 2013, που δεν εκτελέστηκε ποτέ».

Επίσης, κατηγορεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι παραβιάζει συστηματικά και επί μακρόν ρητές διατάξεις των συμβάσεων που έχει συνάψει με τα μέλη του ΣΕΚ καθώς «δεν εξοφλείτε τους λογαριασμούς σας για τις υπηρεσίες υγείας που εμείς παρέχουμε στους ασφαλισμένους σας».

Όπως αναφέρουν ενδεικτικά, παρότι υποχρεώνονται να παρέχουν υπηρεσίες 12 μήνες το χρόνο, έχουν αποζημιωθεί για τις νοσηλείες 8 μηνών το 2013 και 7 μηνών το 2014. Συνολικά, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει περίπου 300 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές.

Σε ό,τι αφορά στις εισηγήσεις του ΕΟΠΥΥ να διακόπτονται συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές που κάνουν επίσχεση, ο ΣΕΚ κατηγορεί τον Οργανισμό ότι ακολουθεί πρακτικές εκφοβισμού και εκβιασμού και καλεί τη διοίκηση «εάν πραγματικά πιστεύετε ότι έχει δίκαιο» να διακόψει άμεσα τη σύμβαση με όλες τις ιδιωτικές κλινικές εφόσον όλες βρίσκονται σε επίσχεση υπηρεσιών και όχι «να επιλέγετε μεμονωμένα μέλη μας με αστείες δικαιολογίες».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας