3 Οκτωβρίου 2023

Κινητοποιήσεις σήμερα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με ΑναπηρίαΗ 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με αφορμή της οποίας, πραγματοποιούνται σήμερα κινητοποιήσεις ατόμων με αναπηρία, στις 11 και 11.30 το πρωί.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Τυφλών Ελλάδος θα πραγματοποιήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, στις 11 το πρωί και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 11.30.

Τα άτομα με αναπηρία τονίζουν τη δραματική κατάσταση στην οποία τους έχουν οδηγήσει τα κυβερνητικά μέτρα.

«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, πάνω από το 10% του πληθυσμού της χώρας, και εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Σήμερα, μεσούσης της τρομερής οικονομικής κρίσης ζούμε τον καθημερινό αποκλεισμό από την εργασία και την κοινωνική ζωή. Αγωνιζόμαστε για να συγκρατήσουμε τα αυτονόητα και να μην χαθούν κατακτήσεις δεκαετιών» αναφέρει στη διακήρυξή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας