20 Ιουλίου 2024
36.2 C
Athens

Σεξ: Οι πολλές στύσεις στα νιάτα οφελούν την στυτική λειτουργία στην τρίτη ηλικία


Η σωστή συστική λειτουργία είναι βασική προϋπόθεση στο σεξ. Τώρα, έρευνα αποδεικνύει πως αν ένας άνδρας έχει τακτικές και πολλές στύσεις στη νεαρή ηλικία, τότε ίσως να μπορεί να αποφύγει τη στυτική δυσλειτουργία στην τρίτη ηλικία.

Η σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Karolinska Institutet και του Πανεπιστημίου της Ουψάλα στη Σουηδία, ενώ δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Science.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι επιστήμονες διέγειραν αρσενικά ποντίκια, ώστε να μελετήσουν τους ινοβλάστες, που προκαλούν διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων στο πέος, οδηγώντας σε στύσεις μεγαλύτερης διάρκειας.

Σεξ και στυτική λειτουργία

Τα στοιχεία έδειξαν πως οι πολλές στύσεις κρατούσαν σε εγρήγορση τους ινοβλάστες, με αποτέλεσμα να είναι ενεργοί στο μέλλον. Έτσι, αν οι στήσεις μειώνονταν με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο συνέβαινε και με τους ινοβλάστες, που μετέφεραν το αίμα στο πέος.

Επομένως, οι ειδικοί θεωρούν ότι όσο περισσότερες στύσεις έχει ένας άνδρας νωρίτερα στη ζωή του, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις διατηρήσει σε μεγάλη ηλικία.

«Δεν είναι τόσο παράξενο στην πραγματικότητα. Αν ασκείστε πολύ, το σώμα σας προσαρμόζεται. Αν τρέχετε τακτικά, τελικά θα γίνει ευκολότερο να αναπνέετε ενώ τρέχετε», είπε ο Christian Göritz, επικεφαλής της μελέτης.

Οι βασικοί μηχανισμοί της στύσης είναι παρόμοιοι σε όλα τα θηλαστικά, με τη διαφορά ότι οι άνδρες δεν έχουν οστό στο πέος τους, πράγμα που σημαίνει ότι η αποτελεσματική ρύθμιση της ροής του αίματος είναι πιθανώς ακόμη πιο σημαντική στον άνθρωπο.

Έτσι, οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτές οι νέες πληροφορίες σχετικά με τους ινοβλάστες θα δώσουν ώθηση σε νέες θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία, με αποτέλεσμα κάποτε να μπορεί να καταστεί αχρείαστο το βιάγκρα.

Άρθρα Σεξουαλικής Υγείας

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks