15 Ιουλίου 2024
31.6 C
Athens

Το νέο επιχειρησιακό της μοντέλο ανακοίνωσε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Astellas


Ο  κ. Svetoslav Tsenov αναλαμβάνει τα «ηνία» της Astellas Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ελλάδας (HBRG)

002
Svetoslav Tsenov, General Manager HBRG (Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ελλάδας)

O κ. Χαράλαμπος Λάμπρου αναλαμβάνει καθήκοντα General Manager της A&P (Αδριατική και Πορτογαλίας).

001
Χαράλαμπος Λάμπρου, General Manager A&P (Αδριατική και Πορτογαλίας)

Το νέο επιχειρησιακό μοντέλο της στις αγορές της Ευρώπης, ανακοίνωσε η διεθνής βιοφαρμακευτική Astellas με στόχο τη δημιουργία ενός ευέλικτου, ανταγωνιστικού και αναπτυσσόμενου οργανισμού. Το νέο αυτό μοντέλο περιλαμβάνει την ομαδοποίηση χωρών και την απόκτηση με αυτόν τον τρόπο της δυνατότητας να μοιράζονται, να στοχεύουν και να αξιοποιούνται οι πόροι με τον μεγαλύτερο δυνατό και θετικό αντίκτυπο.

Υπό την νέα αυτή δομή, που είναι σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2023, η Astellas Ελλάδας ενσωματώνεται σε ένα cluster με την Ουγγαρία, Βουλγαρία και Ρουμανία (HΒRG). Η σκυτάλη της Γενικής Διεύθυνσης δίνεται από τον μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή κ. Χαράλαμπο Λάμπρου, στον κ. Svetoslav Tsenov, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα General Manager, HBRG, έχοντας πάνω από 17 χρόνια εμπειρία στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας σε εταιρείες όπως η Astellas, η Amgen και η Sanofi, διαθέτοντας βαθιά γνώση και αντίληψη της αγοράς και έχοντας την ευθύνη ανώτερων θέσεων, όπως general management, global strategy, market access, government affairs, marketing, medical. Είναι καθηγητής στην κλινική νεφρολογία, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Φαρμακευτική, στα Οικονομικά, και στη Δημόσια Υγεία, με ενεργή παρουσία σε διεθνή φόρα και φόρα καινοτομίας όπως τα Global Pricing Summit, World Pharma Congress, CEE Digital Summit και ISPOR CEE.

O κ. Χαράλαμπος Λάμπρου από την 1η Οκτωβρίου 2023 αναλαμβάνει καθήκοντα General Manager A&P στο νέο cluster που δημιουργείται με τις χώρες της Αδριατικής και της Πορτογαλίας.

Σχετικά με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Svetoslav Tsenov δήλωσε: «Στόχος μας είναι, μέσα από την συνεργασία της ομάδας της HBRG να εργαστούμε αποτελεσματικά για να προωθήσουμε την ανάπτυξη και να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα των ασθενών».

Αναφορικά με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ο κ. Χαράλαμπος Λάμπρου δήλωσε «Στόχος μου είναι να συμβάλω ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας στις νέες αγορές και στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της, αναδεικνύοντας την καινοτομία των θεραπευτικών επιλογών  της σε αξία προς τους ασθενείς και την ιατρική κοινότητα».

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks