15 Ιουλίου 2024
31.6 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Γιατρός κατηγορείται ότι έπαιρνε «φακελάκια» για να παρακάμψει τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία


Γυναικολόγος- ογκολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι αξίωνε και εισέπραττε «φακελάκι» από ασθενείς, προκειμένου να παρακάμψει τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία. Ο γιατρός ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, διώκεται για δωροληψία υπαλλήλου, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, φέρεται να απειλούσε και να εκφόβιζε τούς μάρτυρες – ασθενείς και συγγενείς τους, ώστε να μην καταθέσουν εναντίον του.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 16 καταγγελίες χρηματισμού για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους. Τα ποσά που ζητούσε κυμαινόταν ανάλογα με την περίπτωση από 800 έως 1600 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας των ασθενών, σύμφωνα με τις καταγγελίες, συμβιβαζόταν και με λιγότερα χρήματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 60χρονος γιατρός – προσωρινός διευθυντής κατά το επίδικο διάστημα σε κλινική δημοσίου νοσοκομείου – επικαλούμενος τον επείγοντα χαρακτήρα των χειρουργείων, ζητούσε από τους ασθενείς ή τους συνοδούς τους, χρηματικά ποσά για να παρακάμψει υπέρ τους τη λίστα αναμονής που, όπως φέρεται να διατείνονταν, ήταν αρκετοί μήνες.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2019, κατόπιν καταγγελίας ασθενούς του. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 1.000 ευρώ που του είχε παραδώσει η καταγγέλλουσα. Ο γιατρός, στην απολογία του είχε αρνηθεί την κατηγορία, λέγοντας ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του φακέλου κι ότι ήταν σε ένδειξη ευχαριστίας από την ασθενή του.

Κατά την έρευνα που διενήργησαν στο γραφείο του στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν δύο ατζέντες με ονόματα ασθενών. Με βάση τις ατζέντες αυτές η ανακρίτρια που ανέλαβε να διενεργήσει την υπόθεση ζήτησε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να εξετάσει τυχόν άλλες περιπτώσεις χρηματισμού. Έτσι προσήλθαν κι οι άλλοι ασθενείς ή συγγενικά πρόσωπα αυτών που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks