Ο συν-συγγραφέας καθηγητής Bryan Williams είπε: «Ο διαλογισμός συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των επιπτώσεων του στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Υπέρταση και διαλογισμός

Όλοι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να πείσουμε τον εαυτό μας ότι μπορούμε να βρούμε μισή ώρα την ημέρα και να την αφιερώσουμε στον εαυτό μας, να αποσυμπιεστούμε και απλά να χαλαρώσουμε. Ακούγοντας μουσική, πηγαίνοντας μια βόλτα ή στο γυμναστήριο και κάνοντας άσκηση».

Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί κύρια αιτία πρόωρου θανάτου. Οι ειδικοί προτείνουν μια σειρά μέτρων για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση και τους κινδύνους που συνεπάγεται.

Αυτές περιλαμβάνουν καθημερινό διαλογισμό, βαθιές αναπνοές, γιόγκα, ασκήσεις ενσυνειδητότητας και 25 λεπτά χαλαρωτικής μουσικής. Παράλληλα, πρέπει να εστιάζετε στα θετικά, να κάνετε θετικές πράξεις και να τονώσετε το αίσθημα της ευεξίας.

Οι χυμοί από παντζάρι και ρόδι βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Άλλα μέτρα που μπορείτε να λάβετε είναι η κατανάλωση ψαριών και η λήψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, η λήψη προβιοτικών και φυτικών ινών για την ενίσχυση της υγείας του εντέρου.

Είναι τέλος σημαντικό να παραμένετε σωματικά δραστήριοι και κοιμάστε επαρκώς.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Hypertension.

Πηγή