15 Ιουλίου 2024
30.1 C
Athens

Συμφωνίες με προοπτική για την Anelixis Pharmaceuticals


Καλά νέα για ασθενείς με σπάνια νεφρολογικά και οφθαλμολογικά νοσήματα. Η φαρμακευτική εταιρία Anelixis Pharmaceuticals υπέγραψε συμφωνία αποκλειστικής εκπροσώπησης της Avanzanite Bioscience σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Η Avanzanite, με έδρα το Άμστερνταμ, είναι μια νέα εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων. Πρόσφατα ανακοίνωσε συμφωνίες αποκλειστικής εμπορικής διάθεσης για φαρμακευτικά σκευάσματα στους τομείς της Νεφρολογίας και Οφθαλμολογίας, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα και σε Έλληνες ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Το ένα από τα δύο φάρμακα μάλιστα, το Sibnayal, είναι εγκεκριμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απευθύνεται σε μια ασθένεια αρκετά σοβαρή, την περιφερική νεφροσωληναριακή οξέωση (dRTA), μια νόσο κατά την οποία οι νεφροί δεν απομακρύνουν επαρκώς το οξύ μέσω των ούρων. Αυτό οδηγεί στη συσσώρευση οξέος στο αίμα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαφόρων συμπτωμάτων, όπως προβλήματα ακοής και ανάπτυξης, νεφρολιθίαση και έλλειψη εγρήγορσης. Η νόσος επιφέρει επίσης μείωση των επιπέδων καλίου στο αίμα, η οποία μπορεί να προκαλέσει μυϊκή αδυναμία και παράλυση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Anelixis Pharmaceuticals κος Σωτήρης Μποτόζης, με τον οποίο επικοινώνησε το healthview, μας δήλωσε: “η συμφωνία μας με την Avanzanite Bioscience έρχεται να ενισχύσει το αίσθημα ευθύνης που έχουμε ιδιαίτερα απέναντι σε ασθενείς που πάσχουν από σπάνια νοσήματα, που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και τους θεραπευτές τους, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά να βρουν αποτελεσματικές λύσεις για αυτά. Είναι υποχρέωση μας να εργαζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς και τα συστήματα υγείας, ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν στους ασθενείς αυτούς και τις οικογένειες τους”

s botozis
Σωτήρης Μποτόζης – Γενικός Διευθυντής Anelixis Pharmaceuticals

Η Anelixis είναι μια νέα εταιρία που ιδρύθηκε το 2021 με σκοπό να συνάψει συμφωνίες co-marketing ή co-promotion με άλλες εταιρίες που είτε δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε επιθυμούν να λανσάρουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά, προσφέροντας ένα ευέλικτο μοντέλο συνεργασίας, που μπορεί να προσαρμοστεί στις εκάστοτε ανάγκες των πελατών της.

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks