15 Ιουλίου 2024
30.1 C
Athens

7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Σταθερή η δέσμευση της Novartis Hellas για διεύρυνση της πρόσβασης στην Υγεία, πλήρως εναρμονισμένη με τον Π.Ο.Υ.


Τα τελευταία χρόνια αποτελούν παγκοσμίως μια περίοδο πρωτοφανών δυσχερειών για τα συστήματα υγείας: η πανδημία COVID-19, οι ανθρωπιστικές και κλιματικές κρίσεις, οι οικονομικοί περιορισμοί και ο πόλεμος, δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην πρόσβαση των ανθρώπων στην Υγεία και επιδεινώνουν τις ανισότητες.

Η καμπάνια του Π.Ο.Υ. για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, έχει ως βασικό μήνυμα την «Υγεία για Όλους» (Health for All). Συμπληρώνοντας 75 χρόνια στη προσπάθεια για την βελτίωση της Δημόσιας Υγείας, ο Π.Ο.Υ. υποστηρίζει και ενθαρρύνει ενέργειες που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των τωρινών, αλλά και μελλοντικών προκλήσεων στην Υγεία, ώστε όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως να αποκτήσουν ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε έναν ειρηνικό και βιώσιμο κόσμο.

Η Novartis πιστή στην αποστολή της να διευρύνει την πρόσβαση στην Υγεία με άμεσες λύσεις, ενσωματώνει, με συστηματικό τρόπο, στρατηγικές βέλτιστης πρόσβασης αναφορικά με τον τρόπο έρευνας, ανάπτυξης και διάθεσης των φαρμακευτικών προϊόντων της σε διεθνές επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται πολλές και διαφορετικές δράσεις όπως:

  • η δράση του Novartis Foundation καθώς και τα προγράμματα  Novartis Αccess & Healthy Familes για χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα,
  • τιμολόγηση με βάση την αξία των θεραπειών,
  • κλινικές μελέτες και παρηγορητικά προγράμματα
  • δωρεές φαρμάκων για την αντιμετώπιση των κενών πρόσβασης σε παραμελημένες και μολυσματικές ασθένειες όπως η λέπρα. Από το 2000, η Novartis έχει βοηθήσει στην καταπολέμηση της νόσου δωρίζοντας πολυφαρμακευτική θεραπεία μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, βοηθώντας στη θεραπεία περισσότερων από 7,5 εκατομμυρίων ασθενών.

Το 2021 3,4 εκατ. Έλληνες πολίτες είχαν πρόσβαση σε 80 θεραπείες με 31.385 Ποιοτικά Προσαρμοσμένα Έτη Ζωής (QALYs). Η κοινωνική/πολλαπλασιαστική αξία των θεραπειών αυτών – μέσω της συνεισφοράς του υγιούς πληθυσμού στο Α.Ε.Π. της χώρας – ανήλθε σε $823,5 εκ. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, η Novartis Hellas  πραγματοποίησε 72 κλινικές μελέτες ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ, με 718 συμμετέχοντες, καθώς και 6 προγράμματα υποστήριξης ασθενών/πρόσβασης με 2.901 ωφελούμενους.

Η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της να φέρει περισσότερα από τα φάρμακά της σε περισσότερους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Σχεδιάζει νέους τρόπους για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ εκείνων που έχουν πρόσβαση σε σημαντικές καινοτομίες υγειονομικής περίθαλψης και εκείνων που δεν έχουν, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

 Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis εξελίσσει την ιατρική πρακτική με στόχο τη βελτίωση και την επέκταση της ζωής των ανθρώπων. Ως μια κορυφαία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία, χρησιμοποιούμε καινοτόμα επιστημονικά δεδομένα και ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία θεραπειών που κάνουν τη διαφορά σε τομείς όπου υπάρχει μεγάλη ιατρική ανάγκη. Στην προσπάθεια για ανακάλυψη νέων φαρμάκων, κατατασσόμαστε σταθερά μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη στον κόσμο. Τα προϊόντα μας αγγίζουν περισσότερους από 750 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως ενώ ανακαλύπτουμε καινοτόμους τρόπους για τη διεύρυνση της πρόσβασης στις πιο πρόσφατες θεραπείες μας. Περίπου 108.000 άνθρωποι, πάνω από 140 εθνικοτήτων, εργάζονται στη Novartis ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και η εταιρεία απασχολεί 330 περίπου άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Novartis Hellas:

Website: www.novartis.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/NovartisHellas/

LinkedIn page: https://www.linkedin.com/company/novartis-hellas/

YouTube channel: Novartis Hellas

 # # #

Για περισσότερες πληροφορίες:

Νατάσα Χατζηπρίμου

[email protected]

 

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks