21 Μαΐου 2024
21.4 C
Athens

Σεξ: Η vegan διατροφή χαρίζει στους άνδρες καλύτερες επιδόσεις


Τα τελευταία χρόνια η vegan διατροφή έχει κερδίσει έδαφος. Κυρίως τους άνδρες. Είναι μία διατροφή που προστατεύει την αρτηριακή λειτουργία και την κάνει να είναι πιο παραγωγική έχει πολλά οφέλη. Τώρα νέες έρευνες δείχνουν πως οι άνδρες που ακολουθούν την vegan διατροφή έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σεξ. Γιατί; Έχουν καλύτερη στυτική λειτουργία επειδή έχουν και καλύτερη αρτηριακή λειτουργία. Κάτι που φυσικά επηρεάζει και το ανδρικό μόριο.

Σεξ και vegan διατροφή

Όταν κάποιος τρώει λιγότερα λίπαρα φαγητά, και φαγητά που ειώνουν τη χοληστερίνη, επηρεάζει άμεσα τη ροή του αίματος μες στις αρτηρίες. Όταν σταδιακά φράσσουν οι αρτηρίες, κλείνουν τα τοιχώματα από τις αρτηρίες με αποτέλεσμα λιγότερο αίμα να περνάει μέσα από αυτά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη στύση επειδή είναι άμεσα εξαρτώμενη από την ποσότητα του αίματος που πηγαίνει στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτό επίσης αυξάνει και τις επιδόσεις τους καθώς περισσότερη αιμάτωση σημαίνει και καλύτερα ποσά οξυγόνου στον οργανισμό. Συνεπώς η αντοχή ανεβαίνει.

Υγεία

Η στυτική δυσλειτουργία θεωρείται σε κάποιες περιπτώσεις προάγγελος καρδιοπαθειών και προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την καρδιά. Δηλώνει επίσης την πιθανότητα εκδήλωσης και εγκεφαλικού επεισοδίου μέσα σε ένα διάστημα 3 έως 5 ετών. Η διατροφή συνεπώς παίζει άμεσο ρόλο σε αυτή τη λειτουργία.
Μια μελέτη έδειξε ότι τα φλαβονοειδή στα φρούτα και τα λαχανικά βελτιώνουν την υγεία αρκετά. Τα φλαβονοειδή είναι φυτοθρεπτικά συστατικά που απαντώνται στα φυτά. Τι σχέση έχουν όμως με το σεξ; Όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία διατροφής περιόδου δεκαετίας κατέληξαν στο ότι οι άνδρες με δίαιτες πλούσιες σε φλαβονοειδή είχαν 11-16% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας.

Καλή υγεία γενικά σημαίνει καλό σεξ

Γενικότερα καλή καρδιακή λειτουργία σημαίνει καλύτερη λειτουργία του οργανισμού γενικά. Δεν είναι μόνο στη συνουσία το όλο θέμα αλλά άπτεται και σε άλλα θέματα. Καλό είναι οι αρτηρίες να δουλεύουν στο 100% τους και όχι να υπολειτουργούν λόγω κακής υγείας κλπ Το σεξ άλλωστε και η libido σε πολλές περιπτώσεις συνιστούν ενδείξεις υγείας.

Σε πολύ υπέρβαρα άτομα φερειπείν έχει παρατηρηθεί λιγότερη διάθεση για σεξ από ότι σε πιο λεπτά. Η ψυχολογία που επηρεάζεται άμεσα και από τη διατροφή επίσης σχετίζεται ξανά με τη διάθεση για σεξ.

Άρθρα Σεξουαλικής Υγείας

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks