20 Ιουνίου 2024
27.5 C
Athens

Προφυλακτικά: Γιατί έχουν γεύσεις;


Μπορεί να πιστεύετε ότι τα προφυλακτικά με γεύση είναι απλά μια τακτική μάρκετινγκ, αλλά υπάρχει πολύ καλός λόγος για τον οποίο υπάρχουν και γι’ αυτό καλό είναι να τα χρησιμοποιήσετε.

Τα προφυλακτικά με γεύση είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένα για χρήση κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ. Η αρωματική επίστρωση βοηθά να καλύψει τη γεύση του λάτεξ και κάνει το στοματικό σεξ πιο ευχάριστο.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι η χρήση τους κατά τη διάρκεια του στοματικού είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευτείτε από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες νοσήματα (ΣΜΝ).

Άλλωστε, το σεξ είναι υπέροχο πράγμα. Μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε με ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προστασία κάθε φορά που συμμετέχετε σε σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμη και κατά τη διάρκεια του στοματικού.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε προστασία για στοματικό σεξ

Τα προφυλακτικά δεν εμποδίζουν μόνο την εγκυμοσύνη. Αποτρέπουν επίσης την εξάπλωση των σεξουαλικών μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Και, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πιστεύετε, τα ΣΜΝ μεταδίδονται μέσω όλων των ειδών σεξουαλικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής διείσδυσης, του πρωκτικού ή του στοματικού σεξ χωρίς προστασία.

Πολλά σεξουαλικά νοσήματα μπορούν να μεταδοθούν μέσω του στοματικού σεξ – συμπεριλαμβανομένων των χλαμυδίων, της γονόρροιας, της σύφιλης, του HPV και ακόμη και του HIV – γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να χρησιμοποιείτε προστασία. Τα ΣΜΝ μπορούν να μεταδοθούν ακόμη και αν ο σύντροφός σας δεν έχει συμπτώματα.

Τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται. Συγκεκριμένα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι κάθε χρόνο καταγράφονται σχεδόν 20 εκατομμύρια νέα κρούσματα ΣΜΝ.

Ενώ η χρήση της προστασίας κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ δεν εξαλείφει τον κίνδυνο να κολλήσετε ή να μεταδώσετε ένα ΣΜΝ, μειώνει τον κίνδυνο – κάτι που εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό.

Προφυλακτικά: Γιατί έχουν γεύσεις;

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα προφυλακτικό με γεύση

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε προφυλακτικά με γεύση, το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε αυτά που σας ταιριάζουν σωστά.

Εάν το προφυλακτικό είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό, μπορεί να γλιστρήσει – ή να σπάσει. Ένα άνετο προφυλακτικό είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας απολαμβάνετε το στοματικό σεξ.

Πολλά προφυλακτικά με γεύση είναι επίσης κατασκευασμένα από λάτεξ. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε αλλεργία στο λάτεξ, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη συσκευασία πριν την αγοράσετε.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι τα προφυλακτικά με γεύση έχουν σχεδιαστεί κυρίως για χρήση κατά τη διάρκεια του στοματικού.

Δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε για κολπικό ή πρωκτικό σεξ, εκτός εάν οι οδηγίες στη συσκευασία αναφέρουν διαφορετικά, επειδή, τυχόν πρόσθετα σάκχαρα στην αρωματισμένη επικάλυψη θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε κολπική μόλυνση ζύμης.

Να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε προφυλακτικά για να βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε σωστά.

Συμβουλές για τη χρήση προφυλακτικού με γεύση για στοματικό σεξ

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το προφυλακτικό και ότι σας κάνει καλά.

Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό εάν το περιτύλιγμα είναι κατεστραμμένο ή σκισμένο. Ελέγχετε πάντα για τυχόν εμφανή προβλήματα όπως μικροσκοπικές τρύπες ή ακαμψία.

Να χρησιμοποιείτε πάντα ένα καινούργιο προφυλακτικό κάθε φορά που κάνετε σεξ. Ακόμα κι αν απλώς αλλάζετε από το στοματικό σε άλλο είδος διείσδυσης πριν ολοκληρώσετε, πρέπει να εφαρμόσετε ξανά ένα νέο προφυλακτικό.

Χρησιμοποιείτε μόνο λιπαντικά ασφαλή για προφυλακτικά. Ακόμη και φυσικά λιπαντικά όπως το ελαιόλαδο μπορούν να προκαλέσουν τη διάσπαση των προφυλακτικών από λατέξ και να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκυμοσύνης ή μόλυνσης από ΣΜΝ.

Θυμηθείτε, διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθείτε από ΣΜΝ κάθε φορά που δεν χρησιμοποιείτε προστασία.

Προφυλακτικά: Γιατί έχουν γεύσεις;

Εναλλακτικές λύσεις στα προφυλακτικά με γεύση

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ, εάν δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικά με γεύση ή εάν έχετε αλλεργία στο λάτεξ.

Τα οδοντιατρικά φράγματα είναι μια εναλλακτική λύση. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά προφυλακτικά με ένα αρωματισμένο λιπαντικό ιδανικό για προφυλακτικά.

Τα λιπαντικά με βάση το νερό ή τη σιλικόνη είναι τα καλύτερα για χρήση με προφυλακτικά, και υπάρχουν πολλά λιπαντικά με βάση το νερό που είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ.

Φροντίστε πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αντισυλληπτικά ή λιπαντικά για να βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε σωστά.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι ενώ τα λιπαντικά με γεύση μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με κανονικά προφυλακτικά, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μέσα ή κοντά σε κόλπο.

Όπως και με τα αρωματισμένα προφυλακτικά, μπορεί να έχουν τυχόν πρόσθετα σάκχαρα και να αυξήσουν τον κίνδυνο κολπικής μόλυνσης από ζυμομύκητες.

Θυμηθείτε, η πρόληψη ΣΜΝ ξεκινά συχνά πριν εμπλακείτε σε σεξουαλική δραστηριότητα. Κάντε εξετάσεις για ΣΜΝ κάθε φορά που σκέφτεστε να κάνετε σεξ με έναν νέο σύντροφο και ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο.

Θα πρέπει, επίσης, να υποβληθείτε σε εξετάσεις πριν κάνετε σεξ χωρίς προστασία ή εάν εσείς ή ο σύντροφός σας είχατε πολλούς συντρόφους.

Μην φοβάστε να αναλάβετε τη σεξουαλική σας υγεία. Εξάλλου, το καλύτερο σεξ ξεκινά με το ασφαλές σεξ.

Προφυλακτικά: Γιατί έχουν γεύσεις;

Άρθρα Σεξουαλικής Υγείας 

Πηγή 
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks