16 Ιουλίου 2024
33.7 C
Athens

Ομάδα αίματος. Τι πρέπει να γνωρίζετε


Η oμάδα αίματoς παίζει καταλυτικό παράγοντα στην υγεία, αλλά και στο σώμα μας και ελάχιστοι είναι εκείνοι που το γνωρίζουν.

10 πράγματα πoυ πρέπει να γνωρίζετε για την ομαδα αίματος που έχετε

  1. Ορίζεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν αλλάζει στην διάρκεια της ζωής

Η ομάδα αίματος κάθε ανθρώπου ανήκει σε μία από τις τέσσερις κύριες κατηγορίες: Α, Β, ΑΒ, και Ο. Σχηματίζεται γενετικά και δεν μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου. Παρ’ όλα αυτά, η σχέση μεταξύ της ομάδας αίματος και της υγείας και των διατροφικών προτιμήσεων είναι ένα θέμα που έχει δεχθεί πολλές μελέτες και έρευνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτών των μελετών διαφέρουν και δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική απόδειξη για τη συσχέτιση μεταξύ της ομάδας αίματος, της υγείας, της διατροφής, της προσωπικότητας και άλλων παραγόντων.

2. Επηρρεάζει τη προσπάθεια απώλειας βάρους, τις παθήσεις και την προσωπικότητα του ατόμου.

Πολλοί ειδικοί ανά τον κόσμο υποστηρίζουν ότι κάθε ομάδα αίματος έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να έχουν επίδραση στην απώλεια βάρους, σε συγκεκριμένες παθήσεις, ακόμα και στην προσωπικότητα.

Το να ξέρετε τα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης ομάδας αίματος, μπορεί να σας βοηθήσει στον σχεδιασμό μιας επαρκούς διατροφής, η οποία θα βελτιώσει την υγεία σας.

3. Εγκυμοσύνη

Μπορεί να επηρρεαστεί η πιθανότητα εγκυμοσύνης μιας γυναίκας σε σχέση με την ομάδα αίματος που ανήκει. Επιπλέον, οι γυναίκες με ομάδα ΑΒ παράγουν λιγότερες διεγερτικές ορμόνες θυλάκων που βοηθούν τις γυναίκες να μένουν έγκυοι πιο εύκολα.

4. Λίπος στην περιοχή της κοιλιάς

Μερικοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το λίπος στην κοιλιά τους. Κάποιες ομάδες αίματος βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α χωνεύουν εύκολα τους υδατάνθρακες, επομένως αυτοί οι άνθρωποι σπάνια έχουν μεγάλη κοιλιά. Από την άλλη, εξαιτίας της δύσκολης χώνεψης των υδατανθράκων, οι άνθρωποι με ομάδα Ο είναι πιο επιρρεπείς στο να κάνουν μεγάλη κοιλιά.

5. Διαμόρφωση προσωπικότητας

Ξέρατε ότι η ομάδα αίματός σας μπορεί να επηρεάσει την προσωπικότητά σας; Λοιπόν, οπωσδήποτε μπορεί και μπορείτε να δείτε αυτό το παράδειγμα: Οι άνθρωποι με ομάδα Ο θεωρούνται εξωστρεφείς, δημιουργικοί, κοινωνικοί και σίγουροι.

Ενώ οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α είναι γαλήνιοι, καλλιτεχνικά μυαλά και αξιόπιστοι. Οι άνθρωποι που είναι αφοσιωμένοι στους στόχους τους, δυνατοί και ανεξάρτητοι έχουν συνήθως ομάδα αίματος Β.Και τέλος, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος ΑΒ είναι αξιόπιστοι, ντροπαλοί, υπεύθυνοι και τους αρέσει να φροντίζουν τους άλλους.

6. Διατροφή

Κάθε χημική αντίδραση που λαμβάνει χώρα στο σώμα μας (κατά τη διάρκεια της μέρας) είναι ζωτική όσον αφορά τη διατροφή ή την απώλεια βάρους  και επηρρεάζεται από την  ομάδα αίματος που ανήκουμε. Μετά από έρευνες που έχουν γίνει ,συνιστάται ανεπιφύλακτα οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο να καταναλώνουν τροφές υψηλές σε πρωτεΐνες όπως το κρέας και το ψάρι. Για τους ανθρώπους με ομάδα αίματος Α, δεν ενδείκνυται  η κατανάλωση αλευριού, επειδή τα λαχανικά είναι περισσότερο κατάλληλα για αυτούς. Και οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β πρέπει να αποφεύγουν το κοτόπουλο και να καταναλώνουν περισσότερο κόκκινο κρέας. Και τέλος, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος ΑΒ θα επωφεληθούν από θαλασσινά φαγητά και το άπαχο κρέας.

diabetic woman measuring normal sugar level prepa 2022 12 01 22 47 08 utc scaled

7. Αντοχή και ανοχή στο στρες

Η ανοχή στο στρες εξαρτάται και αυτή από τις ομάδες αίματος. Οι ειδικοί λένε ότι η ομάδα Α παράγει περισσότερη κορτιζόλη. Αν έχετε γνωρίσει κάποιον που θυμώνει εύκολα, ανήκει πιθανόν σε αυτή την κατηγορία. Επιπλέον, έχει μεγαλύτερο επίπεδο αδρεναλίνης και χρειάζεται περισσότερο χρόνο να ανακάμψει από τις στρεσογόνες καταστάσεις.

8. Είδος γυμναστικής

Όπως είπαμε, οι άνθρωποι με ομάδα Α είναι περισσότερο επιρρεπείς στο στρες, που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν κάποιες χαλαρωτικές και ανακουφιστικές ασκήσεις. Η γιόγκα και ο διαλογισμός συνιστώνται ανεπιφύλακτα σε αυτά τα άτομα. Και στους ανθρώπους με ομάδα Β, αρέσουν οι προκλήσεις για το σώμα τους και το πνεύμα τους και έτσι τείνουν να κάνουν δραστηριότητες για την εξισορρόπηση αυτών των δύο, όπως τένις, αναρρίχηση στο βουνό και πολεμικές τέχνες.

9. Γάμος ατόμων

Όσον αφορά την τεκνοποίηση, μερικές ομάδες αίματος δεν πρέπει να ενώνονται. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι με ομάδα Α και Β δεν πρέπει να ενώνονται. Σύμφωνα με τον συντελεστή RH, το RH+ και το RH- δεν πρέπει να αναμιγνύονται. Εξαιτίας αυτού του λόγου, πολλές πολιτείες (στην Αμερική), απαιτούν από τα ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν, να κάνουν πρώτα μια εξέταση αίματος.

10. Πρώτες Βοήθειες

Είναι πολύ σημαντικό να φέρετε πάνω σας, με κάποιο τρόπο,  πληροφορίες όπως το όνομά σας, το επώνυμό σας, τη διεύθυνσή σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας και την ομάδα αίματός σας. Σε περίπτωση ατυχήματος, όταν νοσηλευτείτε, πιθανώς να χρειαστείτε μετάγγιση αίματος. Αναλογιζόμενοι το γεγονός ότι μπορείτε να δεχτείτε αίμα μόνο από ομάδες αίματος που είναι συμβατές με τη δικιά σας, οι πληροφορίες αυτές  είναι ζωτικής σημασίας.
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks