15 Ιουλίου 2024
34.4 C
Athens

Νεανικό στήθος σε κάθε ηλικία!


 Ερευνητές από το University Hospitals Case Medical Center και το Case Western Reserve University School of Medicine αποκαλύπτουν τους παράγοντες που συμβάλλουν στη διατήρηση του στήθους σε καλή κατάσταση.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες εξέτασαν 161 ζευγάρια δίδυμων γυναικών, καθώς, επειδή προέρχονται από ένα ωάριο, έχουν ακριβώς την ίδια γενετική προδιάθεση. Επομένως, ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο μαστός τους στο χρόνο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους εξωγενείς παράγοντες, τους οποίους και θέλησαν να μελετήσουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν από την έρευνα:

– Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν καθημερινά υδατικές κρέμες στο στήθος τους, έχουν σημαντικά λιγότερες ρυτίδες στην περιοχή αυτή.

– Οι γυναίκες που λαμβάνουν υποκατάστατα ορμονών μετά την εμμηνόπαυση διατηρούσαν στους μαστούς τους καλύτερο σχήμα, μέγεθος, προβολή, σχήμα θηλής και μέγεθος θηλής.

– Οι γυναίκες που έχουν θηλάσει τα παιδιά τους έχουν χειρότερη εμφάνιση του μεγέθους και του σχήματος της θηλής, αλλά καλύτερη ποιότητα δέρματος.

– Το κάπνισμα, το αλκοόλ, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες, το μεγάλο σωματικό βάρος συντελούν στην επιδείνωση της εμφάνισης των μαστών.

– Η μη χρήση στηθόδεσμου ή η χρήση στηθόδεσμου πολύ φαρδύτερου από το μέγεθος του μαστού, έχει αρνητικές συνέπειες στο σχήμα του μαστού.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που δείχνει με σαφήνεια τους παράγοντες οι οποίοι συντηρούν σε καλή κατάσταση ή επιδεινώνουν την αισθητική των μαστών.
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks