20 Ιουλίου 2024
30 C
Athens

Ευτυχία: Η νούμερο ένα συμβουλή για να την πετύχετε


Η ευτυχία είναι το ζητούμενο όλων στη ζωή. Πόσοι από εμάς όμως καταφέρνουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Αν αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ορίζουμε την ευτυχία, τότε αυτή μπορεί να είναι δίπλα μας κάθε μέρα. Σε απλές καθημερινές στιγμές. Υπάρχει τρόπος να φέρουμε την ευτυχία στην ζωή μας. Και μας τον καταδεικνύει μια ειδικός.

Τα τελευταία χρόνια… και ειδικά μετά την πανδημία, πολλές έρευνες έχουν καταγράψει ανησυχητικά επίπεδα μοναξιάς. «Πώς θα μπορούσα να νιώσω πιο ευτυχισμένος;», είναι η ερώτηση που κάνουν πολλοί.

Η Laurie Santos, που διδάσκει την «επιστήμη της ευημερίας», ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα στο πανεπιστήμιο του Yale, και παρουσιάζει το «The Happiness Lab», ένα podcast που εμβαθύνει στην επιστήμη του τι κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους, αναφέρει πως η απάντηση στο παραπάνω κρίσιμο ερώτημα ενδεχομένως να είναι αρκετά απλή.

Ευτυχία και κοινωνικότητα

Το νούμερο ένα πράγμα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να νιώσουν πιο ευτυχισμένοι, κατά τη Laurie Santos, είναι να ενισχύσουν τις «κοινωνικές διασυνδέσεις» τους.

«Κάθε διαθέσιμη μελέτη για χαρούμενους ανθρώπους υποδηλώνει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πιο κοινωνικοί, περνούν περισσότερο χρόνο με άλλους ανθρώπους και επενδύουν χρόνο στους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους», υπογραμμίζει η Santos στο CNBC.

Για να διατηρήσετε τις κοινωνικές συνδέσεις στη ζωή σας, η Santos συνιστά να κάνετε τρία πράγματα:

  • Αφιερώστε χρόνο για να αναπτύξετε τις προσωπικές σχέσεις στη ζωή σας.
  • Να είστε ανοιχτοί να σχετιστείτε και με αγνώστους: «Υποθέτουμε κάπως ότι η σύνδεση με έναν ξένο θα είναι κάπως άβολη ή περίεργη. Αλλά στην πραγματικότητα τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η επαφή με άτομα που δεν γνωρίζουμε και η έναρξη νέων επαφών είναι καλύτερη απ’ ό,τι περιμένουμε».
  • Κάντε ουσιαστικότερες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των συζητήσεών σας για να διευρύνετε την κατανόησή σας για τους άλλους, να μάθετε τις αξίες τους και να δημιουργήσετε βαθύτερες συνδέσεις μαζί τους.

Άρθρα Ψυχικής Υγείας

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks