16 Ιουλίου 2024
35.8 C
Athens

Διατροφή: Πόσο υγιεινές είναι οι μπάρες πρωτεΐνης;


Όσοι κάνουν διατροφή επιλέγουν τις μπάρες πρωτεΐνης. Θεωρείται χορταστική και υγιεινή διατροφή. Είναι επίσης εύκολο να την έχουμε πάντα μαζί μας. Είναι όμως πραγματικά υγιεινές;

Μπάρες πρωτεΐνης: Η διατροφική τους αξία

Δεν έχουν όλες οι μπάρες πρωτεΐνης την ίδια διατροφική αξία. Αυτή εξαρτάται από τα συστατικά που περιέχουν, υπάρχουν στο εμπόριο ωστόσο μπάρες πρωτεΐνης πλούσιες σε πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά όπως είναι ο σίδηρος, το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες.

Τα οφέλη

Είναι μία καλή γρήγορη και εύκολη πηγή πρωτεΐνης. Σε μία καθημερινότητα γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις, μία μπάρα πρωτεΐνης μπορεί να τροφοδοτήσει το σώμα με τα απαραίτητα αμινοξέα, να υποστηρίξει την αποκατάσταση των μυών και να σας κρατήσει χορτάτους για ώρα.

Μπορεί να ισορροπήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Συνδυάστε την μπάρα πρωτεΐνης με ένα φρούτο για να έχετε ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ. Σύμφωνα με μελέτη του 2014 τα σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα συνεπάγεται σταθερή ενέργεια και μπορεί επίσης να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία.

Πιθανά μειονεκτήματα και προφυλάξεις

Ενώ οι μπάρες πρωτεΐνης προσφέρουν σίγουρα μία ευκολία και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, υπάρχουν πιθανά μειονεκτήματα και πρέπει να έχετε τους κινδύνους στα υπόψη. Ορισμένες μπάρες πρωτεΐνης για παράδειγμα, μπορεί να περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πολλές μπάρες πρωτεΐνης μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα που μπορεί να οδηγήσουν σε γαστρικά προβλήματα. Επίσης, σημαντικό είναι να έχετε στα υπόψη ότι δεν έχουν όλες οι μπάρες πρωτεΐνης την ίδια διατροφική αξία για αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες της συσκευασίας.

Τέλος, οι μπάρες πρωτεΐνης είναι βολικές και κάποιοι το παρακάνουν με την κατανάλωσή τους. Δεν θα πρέπει να αντικαθιστούν άλλα γεύματα τα οποία είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή γενικότερα.

Οι μπάρες πρωτεΐνης δεν είναι η μοναδική πηγή πρωτεΐνης. Εάν θέλετε να αυξήσετε την κατανάλωση πρωτεΐνης στην καθημερινότητά σας εντάξτε στη διατροφή σας τροφές όπως το κοτόπουλο, τα όσπρια και τα αυγά.

Πηγή: eatingwell.com

 
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks