15 Ιουλίου 2024
34.4 C
Athens

«Άγιος Σάββας»: 100 ασθενείς την ημέρα από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα στο ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος» – Κάθε μήνα 1.800 αντινεοπλασματικές θεραπείες κατά μέσο όρο


Τις τελευταίες εξελίξεις κατά του καρκίνου και ειδικότερα στον εμβολιασμό κατά του καρκίνου, αναμένεται να παρουσιάσουν 35 κορυφαίοι ερευνητές από όλο τον κόσμο, σήμερα και αύριο στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Πρόκειται για μία εκδήλωση ορόσημο που στοχεύει να προωθήσει την παγκόσμια μάχη κατά του καρκίνου μέσω της πρωτοποριακής έρευνας και των αποτελεσμάτων της.

Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης είναι τα ακόλουθα:

Διεπιστημονική συνεργασία. Ερευνητές σε διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων της γενετικής, της ανοσολογίας, της φαρμακευτικής και της επιδημιολογίας θα συζητήσουν για την προώθηση νέων συνεργασιών κατά του καρκίνου.

Έρευνα αιχμής. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα, θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις στην έρευνα κατά του καρκίνου, παρουσιάζοντας καινοτόμες ανακαλύψεις.

Πρωτοβουλίες συνεργασίας. Η συνάντηση θα αποτελέσει την αρχή μιας διευρυμένης συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδος κατά του καρκίνου.

Επίκεντρο ο Ασθενής. Συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν για τη βελτίωση της διάγνωσης, της θεραπείας και των υπηρεσιών υποστήριξης του καρκίνου.

Το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» ιδρύθηκε το 1935 και ήταν το πρώτο Ίδρυμα στην Ελλάδα αφιερωμένο αποκλειστικά στη θεραπεία του καρκίνου. Το Νοσοκομείο « Ο Άγιος Σάββας» έχει ιδρύσει από το 1970 το Κέντρο Ογκολογικών Ερευνών «Γεώργιος Παπανικολάου» όπου στη σύγχρονή του μορφή είναι αφιερωμένο στην ανοσολογία του καρκίνου και την έρευνα ανοσοθεραπείας με τμήματα βιοτράπεζας και μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο.

Το όραμα του Νοσοκομείου είναι να παρέχει στον ογκολογικό ασθενή το ίδιο δικαίωμα σε υψηλής ποιότητας φροντίδα, διάγνωση και θεραπεία, την ίδια πρόσβαση σε φάρμακα και την ίδια ελπίδα επιβίωσης, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση.

Το 2017 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» (ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος») και αποτελεί παράρτημα του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» (ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας»), το οποίο με την εμβληματική και έμπρακτη συνεισφορά της κ. Μαριάννας Λάτση (Νόμος 4159/2013 – ΦΕΚ 127Α/΄04-06-2013), ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως βάσει διεθνών προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Ογκολογικού Κέντρου, με σκοπό την αναβάθμιση των ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών φροντίδας υγείας στους ογκολογικούς ασθενείς.

Το 2022 οι εισαγωγές των ασθενών στο Κ.Η.Ν «Νίκος Κούρκουλος» ανήλθαν σε σχεδόν 22.200 (100 ασθενείς περίπου ημερησίως από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα), ενώ κάθε μήνα πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 1.800 αντινεοπλασματικές θεραπείες με συνεχώς αυξητική τάση 6,2% σε σχέση με το 2021. Επίσης κατά το ίδιο έτος πραγματοποιήθηκαν 1.828 χειρουργεία με αυξητική τάση 15% για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ενώ όσον αφορά τη στερεοτακτική βιοψία εντός του 2022 πραγματοποιήθηκαν 322 με αυξητική τάση 34% για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Τον Φεβρουάριο του 2022 το Κέντρο πιστοποιήθηκε για την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών του προς τον ογκολογικό ασθενή με το πρότυπο ISO 9001:2015 EN 15224:2016.

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks