18 Ιουλίου 2024
36.5 C
Athens

Ψύξη: Ποια είναι τα σωστά βήματα για να την αντιμετωπίσεις


Η ψύξη μπορεί να μας βασανίσει ακόμα και εβδομάδες. Δεν μπορείς να κοιμηθείς, να φας, να δουλέψεις χωρίς πόνο τον αυχένα και την πλάτη.

Πολλές φορές, ένα κρύο ρεύμα αέρα (άνεμος, παράθυρο αυτοκινήτου, air conditin κλπ) που χτυπάει επάνω στο ιδρωμένο δέρμα, αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα να πάθετε ψύξη.

Περισσότερο επιρρεπείς στην ψύξη είναι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, όσοι πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.

Τι να κάνετε όταν πάθετε ψύξη

  • Αλλάζετε ρούχα κάθε φορά που ιδρώνετε Φοράτε στον αυχένα ένα μαντίλι ή κάποιο άλλο είδος ρουχισμού που να σας καλύπτει επαρκώς σε εκείνο το ευαίσθητο σημείο Μην κάθεστε εκεί όπου υπάρχουν ρεύματα αέρα Προσοχή στην χρήση των κλιματιστικών (θα πρέπει να μην σας χτυπάει απευθείας ο αέρας που εκπέμπουν)
  • Για να αντιμετωπίσετε τους πόνους πάρτε με την συγκατάθεση του γιατρού σας μυοχαλαρωτικά χάπια ή/και αναλγητικά.
  • Τοποθετήστε στο σημείο που έχετε πάθει ψύξη μια θερμοφόρα Κάντε επάλειψη με μια θερμαντική αλοιφή, αφού η ζέστη ανακουφίζει από τον μυικό πόνο Μην κάνετε τις εντριβές με οινόπνευμα Σε περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει, ένας ορθοπεδικός μπορεί να σας συστήσει να φορέσετε ένα αυχενικό κολάρο
  • Βάλτε κομπρέσες με χαμομήλι, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση των μυών. Ζεσταίνετε κομπρέσες με το σίδερο και τοποθετήστε τις στο σημείο που πονάτε.

Χρήσιμα Άρθρα 

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks