11 Δεκεμβρίου 2023
15.4 C
Athens

Θέλετε να είστε αδύνατοι και υγιείς; Το μυστικό είναι η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί!


Μια έρευνα από το King’s College στο Λονδίνο έδειξε ότι η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε σε φόρμα και να είμαστε υγιείς.

Το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι η παραδοσιακή καταμέτρηση θερμίδων, αλλά τα εκατομμύρια των βακτηρίων που ζουν στον γαστρεντερικό μας σωλήνα και τρέφονται με τα ίδια πράγματα που κάνουμε. Μερικά βακτήρια μας βοηθούν να χωνέψουμε το φαγητό και να μεταβολίσουμε χρήσιμες βιταμίνες και μέταλλα, ενώ άλλα μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην λειτουργία του στομάχου. Κατά συνέπεια πρέπει να βοηθήσουμε τα χρήσιμα βακτήρια να ευημερήσουν, τρώγοντας υγιεινά φαγητά.

Τα τρόφιμα που τους αρέσουν είναι το τυρί, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί και τα φυτικά έλαια. Απεχθάνονται το λίπος και την ζάχαρη. Στα καλά βακτήρια αρέσει το κρασί και η σοκολάτα.

Glass of red wine and grapes

Όλα αυτά τα διαφορετικά είδη τροφίμων περιέχουν πράγματα που ονομάζονται πολυφαινόλες και βοηθούν στην προστασία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Όσο περισσότερες πολυφαινόλες καταναλώνουμε, τόσο ευκολότερα μεταβολίζει ο οργανισμός μας τις βιταμίνες και τα μικρο-στοιχεία. Έτσι, μπορούμε να είμαστε σε φόρμα χωρίς εξαντλητικές δίαιτες.

Ο Tim Spector, ο επικεφαλής της έρευνας, παρακολουθούσε δυο δίδυμα αδέρφια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα: ο ένας από αυτούς προσπαθούσε να αντιμετωπισει  το αυξημένο βάρος του για πολλά χρόνια και ο άλλος ήταν σε άριστη φόρμα, χωρίς να κάνει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να το πετύχει. Ο Spector πιστεύει, ότι η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι στην εντερική μικροχλωρίδα τους.

Γενικά, να τρώτε περισσότερο τυρί, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς και λιγότερο πρόχειρο φαγητό. Επιπλέον, μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με λίγη σοκολάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Τώρα, το εγκρίνουν και οι επιστήμονες!

Πηγή dailymail
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας


Editors' Picks