29 Μαρτίου 2024
16.1 C
Athens

Δέρμα: 6 τροφές που αυξάνουν φυσικά το κολλαγόνο


Το κολλαγόνο ότι καλύτερο για το δέρμα μας. Πρόκειται για πρωτεϊνες που ενισχύουν τους ιστούς του σώματος και την ελαστικότητα στο δέρμα. Επίσης, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την κυτταρίτιδα και λειαίνει την επιδερμίδα.

Η σύνθεση του κολλαγόνου από τον οργανισμό μειώνεται με τα χρόνια αλλά και λόγω του τρόπου ζωής: η κακή διατροφή, η υπερκατανάλωση ζάχαρης, η συχνή έκθεση στον ήλιο και το άγχος αφήνουν τα σημάδια τους στο δέρμα.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε προϊόντα ομορφιάς που ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου. Ωστόσο, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή.

6 τροφές για περισσότερο κολλαγόνο και πιο φρέσκο δέρμα

Αυγά

Και συγκεκριμένα το ασπράδι αυγού. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και το αμινοξύ προλίνη που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του κολλαγόνου.

Berries

Όλα τα φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία των berries όπως είναι οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα μύρτιλα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C η οποία είναι επίσης απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου. Πέραν τούτου, η βιταμίνη C έχει έτσι και αλλιώς σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα και χρησιμοποιείται σε πολλά από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας.

Μπρόκολο

Πλούσιο σε βιταμίνη C είναι και το μπρόκολο. Ένα φλιτζάνι μπρόκολο περιέχει σύμφωνα με τους ειδικούς την ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται σε ημερήσια βάση ο οργανισμός.

Χυμός aloe vera

Η αλόη είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Έχει επουλωτική και ενυδατική δράση και χρησιμοποιείται κυρίως σε προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας. Αρκετά δημοφιλής, ωστόσο, είναι και ο χυμός αλόης ο οποίος ενισχύει τον μεταβολισμό, διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου.

Καρότα

Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην ανάπλαση και αναδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας.

Ζωμός κρέατος

Ο ζωμός κρέατος από συγκεκριμένα μέρη του σώματος όπως οι τένοντες, το δέρμα και τα οστά διευκολύνει την πρόσληψη κολλαγόνου από τον άνθρωπο.

 

Πηγή: eatingwell.com

 




Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks