19 Μαρτίου 2024
13.1 C
Athens

Δράσεις και ενδείξεις του xefo-rapid


Το XEFO RAPID (ξεφο ραπιντ) ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ).

Το Xefo Rapid (λορνοξικάμη) χρησιμοποιείται για την βραχυχρόνια ανακούφιση του οξέος άλγους ήπιας έως μέτριας έντασης. Ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής σε διάφορες καταστάσεις, όπως η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, αρθρίτιδα της σπονδυλικής στήλης, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, φλεγμένουσες αρθρώσεις, παγωμένος ώμος, θυλακίτιδα, τενοντίτιδα, οσφυαλγία, τραυματισμοί, κακώσεις και διαστρέμματα (υπενθυμίζουμε ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει με φυσικό τρόπο σε πολλές από αυτές τις επώδυνες και φλεγμονώδεις καταστάσεις).

Τα δισκία Xefo Rapid μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία άλλων επώδυνων καταστάσεων, όπως πονόδοντος, πόνος μετά επεμβάσεις, πόνος περιόδου και πονοκέφαλος, συμπεριλαμβανομένης της ημικρανίας.

Δοσολογία Xefo Rapid

Για οξύ άλγος 8-16 mg λορνοξικάμης χορηγούμενα σε δόσεις των 8 mg. Μία αρχική δόση των 16 mg ακολουθούμενη από 8 mg 12 ώρες αργότερα μπορεί να χορηγηθεί την πρώτη ημέρα θεραπείας. Μετά την πρώτη ημέρα θεραπείας η μέγιστη συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 16 mg.

Για όλους τους ασθενείς, το κατάλληλο δοσολογικό σχήμα πρέπει να βασίζεται στην ανταπόκριση του κάθε ατόμου στη θεραπεία.

Τα επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Xefo Rapid διατίθενται για χορήγηση από του στόματος και πρέπει να λαμβάνονται μαζί με επαρκή ποσότητα υγρού.

Μορφές Xefo

To Xefo κυκλοφορεί σε χάπια των XEFO RAPID 8MG, XEFO 4MG και ενέσεις.

Μορφή XEFO Περιεκτικότητα (mg) Τιμή
Χάπια XEFO RAPID F.C.TAB 8MG BTx30 6,19 ευρώ
Χάπια XEFO F.C.TAB 4MG BTx20 2,26 ευρώ
Ενέσεις XEFO INJ.SOL 4MG/1ML BTx1 2,51 ευρώ

Παρενέργειες Xefo Rapid

Το σύνολο των παρενεργειών που αναφέρθηκαν με λορνοξικάμη είναι παρόμοιο με εκείνου των άλλων ΜΣΑΦ:
  • Αντιδράσεις υπερευαισθησίας με κνίδωση και κνησμό
  • Πολύ ισχυρές αντιδράσεις υπερευαισθησίας με συμπτώματα οίδημα προσώπου, λάρυγγα και γλώσσας, δύσπνοια, ταχυκαρδία, υπόταση και ισχυρό shock.
  • Αντιδράσεις από το αναπνευστικό σύστημα που περιλαμβάνουν βρογχόσπασμο, άσθμα.
Οι περισσότερο συχνές παρενέργειες προέρχονται από το γαστρεντερικό σύστημα:
  • Ναυτία, έμετος διάρροια, μετεωρισμός, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, κοιλιακό άλγος, μέλαινα, αιματέμεση, ελκώδης στοματίτιδα, αιμορραγία του γαστρεντερικού και έξαρση της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn.
  • Λιγότερο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν είναι γαστρίτιδα, δωδεκαδακτυλικό έλκος και γαστρικό έλκος και διάτρηση του γαστρεντερικού σωλήνα.

Xefo Rapid και άλλα φάρμακα

Χρειάζεται προσοχή στη λήψη Xefo Rapid με αντικαταθλιπτικά SSRI, γιατί αυξάνεται η πιθανότητα γαστρεντερικών διαταραχών (όπως αιμορραγίας). Επίσης, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων μειώνεται όταν λαμβάνονται ταυτόχρονα με ΜΣΑΦ.

Αντενδείξεις Xefo Rapid

Το Xefo Rapid δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς που έχουν εμφανίσει στο παρελθόν αντιδράσεις υπερευαισθησίας (π.χ. άσθμα, κνίδωση, αγγειοοίδημα ή ρινίτιδα) μετά τη λήψη ιβουπροφαίνης, ασπιρίνης ή άλλων ΜΣΑΦ. Το Algofren αντενδείκνυται επίσης σε ασθενείς με ιστορικό γαστρεντερικής αιμορραγίας ή διάτρησης, που σχετίζεται με προηγούμενη θεραπεία με ΜΣΑΦ. Το Xefo Rapid δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς με ενεργό ή ιστορικό υποτροπιάζοντος πεπτικού έλκους ή γαστρεντερικής αιμορραγίας. Το Xefo Rapid δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με καταστάσεις που περιλαμβάνουν αυξημένη τάση για αιμορραγία. Το XefoRapid αντενδείκνυται σε ασθενείς με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια και νεφρική ανεπάρκεια. Το XefoRapid αντενδείκνυται κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Xefo Rapid;

To Xefo Rapid πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Xefo Rapid μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ. αντιφλεγμονωδη μσαφ γνωμες κριτικες εμπειριες

Ποια άλλα αντιφλεγμονώδη υπάρχουν;

Υπάρχουν πολλά αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) όπως το Mesulid, Nurofen, Voltaren, Niflamol, η Ασπιρίνη κα.

Άλλα παρόμοια φάρμακα με το Algofren: Brufen, Nurofen, Gopain, Unitek
Συχνά ορθογραφικά λάθη: αλγκοφρεν, ξεφο

πηγή




Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας


Editors' Picks