20 Ιουνίου 2024
28.3 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε η Πνευμονολογική Κλινική του Παπανικολάου που αποκαταστάθηκε μετά την πυρκαγιά


Παραδόθηκε αυτή την εβδομάδα και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους ασθενείς, τις προσεχείς ημέρες, η Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου, η οποία αποκαταστάθηκε μετά την καταστροφή που υπέστη από την πυρκαγιά που προκλήθηκε τον Απρίλιο του 2022.

Η αποκατάσταση της Κλινικής, που διαθέτει 34 κλίνες, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο έργου προϋπολογισμού 1.136.561,33 ευρώ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κλινική παραδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώ απομένει ο καθαρισμός του χώρου και η τοποθέτηση του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού ώστε να υποδεχτεί το αργότερο εντός 10 ημερών τους ασθενείς, που προς το παρόν νοσηλεύονται σε άλλο χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εξοπλισμός της Κλινικής είναι επαρκής αλλά η έλλειψη προσωπικού παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα καθώς οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται ή παραιτούνται και δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για την πλήρωση των θέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε την Κλινική το πρωί της 6ης Απριλίου 2022 και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους ξεκίνησε, σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα, από τσιγάρο που είχε ανάψει ένας από τους ασθενείς. Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη τη Μονάδα, η οποία εκείνο το διάστημα λειτουργούσε ως κλινική Covid και χάρη στην έγκαιρη διακοπή της παροχής οξυγόνου, η πυρκαγιά δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks