20 Ιουνίου 2024
28.3 C
Athens

Σχέσεις: 5 συμβουλές για να γίνετε πιο κοινωνικοί


Οι σχέσεις… είτε είναι ερωτικές είναι φιλικές είτε είναι συναδελφικές, χρειάζονται δουλειά. Δεν είναι εύκολο να έχουμε αρμονικές σχέσεις όλη την ώρα με τους πάντες γύρω μας. Υπάρχουν παρόλα αυτά τρόποι να γίνουμε πιο κοινωνικοί.

Τα δυσάρεστα γεγονότα της επικαιρότητας, η ανησυχία για το μέοι δυσκολίες της καθημερινότητας και οι εξοφρενικοί ρυθμοί έχουν μάλλον μειώσει την όρεξη μας για συναναστροφές. Για κάποιους αυτό γίνεται από συνειδητή επιλογή. Άλλοι όμως νιώθουν πως έχουν «κλειστεί» περισσότερο απ’ όσο θα ήθελαν και πλέον έχουν την επιθυμία να επανέλθουν ενεργά στην κοινωνική ζωή.

Συμβουλές για καλύτερες σχέσεις και κοινωνικοποίηση

  1. Ενεργοποιηθείτε. Αρχίστε να κυκλοφορείτε περισσότερο με τους ανθρώπους που ήδη έχετε στη ζωή σας. Δοκιμάστε να επικοινωνείτε πιο συχνά και να βγαίνετε έξω βόλτες αντί να μαζεύεστε μόνο σε κάποιο σπίτι. Η οικειότητα κι η άνεση που νιώθετε με τους δικούς σας ανθρώπους θα σας βοηθήσει να είστε χαλαροί και να επικοινωνείτε μαζί τους χωρίς να χρειάζεται να καταπιέζεστε. Μπορείτε να ορίσετε το Σαβ/κο ως μέρα καλοπέρασης και συνάντησης με φίλους.
  2. Δείξτε θετικοί και ανοιχτοί προς τους ανθρώπους που σας εξυπηρετούν (στα καφέ, στα σούπερ- μάρκετ, στον μανάβη, στο φούρνο, στο πάρκινγκ, στα καταστήματα, σε υπηρεσίες κ.α). Χαρίστε τους μια «καλημέρα», ένα χαμόγελο, ένα κοπλιμέντο κι ακόμη περισσότερο σε εκείνους που κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να σας εξυπηρετήσουν με χαμόγελο κι ευγένεια. Αυτός ο τρόπος θα σας βοηθήσει να σπάσετε την αμηχανία σας και θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο επικοινωνιακοί. Εάν μιλάτε με καλοσύνη με όσους τυχαίνει να έρχεστε σε επαφή θα σας βοηθήσει να χτίσετε θάρρος κι αυτοπεποίθηση κι επιπλέον θα διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας.
  3. Ξεκινήστε ένα χόμπι. Θα σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που σας ενώνουν τα ίδια ενδιαφέροντα καθώς θα μπορείτε να αναπτύξετε συζητήσεις γύρω από αυτά με μεγαλύτερη άνεση.
  4. Συμμετέχετε σε εκδηλώσεις και σεμινάρια. Γίνονται πολλές ανοιχτές εκδηλώσεις και σεμινάρια που ευνοούν νέες γνωριμίες και συναντήσεις. Επιλέξτε κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει και βγείτε διπλά κερδισμένοι. Θα κερδίσετε γνώσεις και θα έρθετε σε επαφή με νέους ανθρώπους που μπορεί να γίνουν οι νέοι σας φίλοι.
  5. Ενισχύστε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση σας. Φροντίστε τον εαυτό σας να αισθάνεται όμορφα. Όταν νιώθουμε όμορφοι εσωτερικά κι εξωτερικά ακτινοβολείται η λάμψη μας κι αυτό μας βοηθά να είμαστε πιο ανοιχτοί και κοινωνικοί. Έχοντας μια στάση ζωής με χαμόγελο, αισιοδοξία και καλή καρδιά θα ακτινοβολείτε όπου κι αν βρίσκεστε και θα αισθάνεστε όμορφα όπως συμβαίνει όταν φοράτε τα αγαπημένα σας ρούχα. Όλοι θα θέλουν να σας γνωρίσουν και να είναι δίπλα σας. Διευκρίνιση: Όταν λέμε αυτοπεποίθηση δεν αναφερόμαστε στην υπεροψία και την έπαρση αλλά στην ισότιμη αποδοχή του εαυτού σας και των άλλων. Η υπεροψία κι η έπαρση δεν είναι ελκυστική αλλά αποκρουστική.

Οι υγιείς ανθρώπινες σχέσεις χτίζονται μέσα μέσα από την αγάπη, την ισοτιμία, την αποδοχή και τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτά είναι βασικά θεμέλια για ευτυχισμένες σχέσεις που έχουν διάρκεια στο χρόνο.

 

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks