15 Απριλίου 2024
27.6 C
Athens

Η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για τις θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών ΥΠΕ για το 2024


Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την  «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους» στη βάση του νέου νόμου 5062/2023 , η οποία αφορά στη στελέχωση των Διοικήσεων των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε) της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ

Η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων είναι ενιαία  και αφορά συνολικά στην κάλυψη 21 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών. Είναι δε προάγγελος της δεύτερης ενιαίας προκήρυξης για τη στελέχωση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας, η δημοσίευση της οποίας θα ακολουθήσει σύντομα.

Στην προκήρυξη για τις Υ.Πε. αναφέρονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής.

prokiryksi-dioikiton-ype
Προκήρυξη

Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται η Πέμπτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. και καταληκτική η Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 2 μ.μ.
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, για τις προς πλήρωση θέσεις, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που περιγράφονται στην παρούσα πρόσκληση και δεν έχουν κωλύματα διορισμού όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω.

Σε περίπτωση διορισμού δημοσίων υπαλλήλων, μόνιμων ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, τα καθήκοντά τους σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα, κατά την έννοια της περ. ά της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014, αναστέλλονται κατά το χρονικό διάστημα άσκησης των καθηκόντων τους στις ανωτέρω θέσεις.

Που θα βρείτε την προκήρυξη

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναλυτικά έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/dioikhtiko-kai-loipo-proswpiko/12056-prosklhsh-ekdhlwshs-endiaferontos-gia-thn-kalypsh-twn-thesewn-dioikhtwn-kai-ypodioikhtwn-twn-ygeionomikwn-perifereiwn

Δήλωση Υπουργού Εσωτερικών  για την προκήρυξη

Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση του νέου νόμου, ο οποίος θέτει πρόσθετα φίλτρα αξιοκρατίας, διαφάνειας και αντικειμενικότητας στην επιλογή των διοικήσεων του δημοσίου, δημοσιεύεται ήδη η πρώτη ενιαία προκήρυξη για τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών της χώρας και ακολουθεί η προκήρυξη για τους διοικητές των νοσοκομείων. Τα στελέχη που θα επιλέγονται θα έχουν αυξημένα προσόντα και ικανότητες. Σηματοδοτούμε την αλλαγή νοοτροπίας στη δημόσια διοίκηση, τη σχέση σεβασμού που θέλουμε να ενισχύσουμε με τους πολίτες, προκειμένου να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η υγεία, για αυτό και οι πρώτες προκηρύξεις που εκδίδονται κατ’εφαρμογή του νόμου αφορούν τον ευαίσθητο χώρο της υγείας».

download

Δήλωση Υπουργού Υγείας για την προκήρυξη

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Οι Υγειονομικές Περιφέρειες αποτελούν την ανώτατη βαθμίδα διοίκησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι διοικητές αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μια αποστολή, με αυξημένα καθήκοντα, για τα οποία απαιτούνται και αυξημένα προσόντα που να συνδυάζουν γνώσεις και εμπειρία, τόσο στον τομέα της διοίκησης, όσο και στον τομέα της υγείας. Χρειαζόμαστε ικανούς διοικητές, επιλεγμένους με αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τα προσόντα τους, όπως αυτά ορίζονται στις αντίστοιχες διατάξεις, οι οποίοι θα μοιράζονται το όραμα μας για την ανασύσταση του ΕΣΥ.

Ξεκινώντας με τους Διοικητές και Υποδιοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών ανοίγουμε τον δρόμο της αντιστοίχισης προσόντων και ικανοτήτων. Θα ακολουθήσουν, στο ίδιο μοτίβο, και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Στόχος μας αποτελεί η αξιοκρατική στελέχωση της διοικητικής ιεραρχίας των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων, ώστε η ανταπόκριση στα καθήκοντα και στους προκαθορισμένους στόχους να είναι κοινός τόπος, προκειμένου οι Διοικήσεις των ΥΠΕ να λειτουργούν ως πρότυπο για τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων».

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη Διοικητών και Υποδιοικητών στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Αναζητούμε ικανούς διοικητές με γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της διοίκησης και της υγείας, οι οποίοι θα συμμερίζονται το όραμα μας για την ανασύσταση του ΕΣΥ. Αρχίζοντας από τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Νοσοκομεία, προχωρούμε στην αντιστοίχιση προσόντων και ικανοτήτων, με στόχο την αξιοκρατική στελέχωση της διοικητικής ιεραρχίας. Ο συντονισμός και η κοινή ανταπόκριση στους στόχους μας αποτελεί προτεραιότητα για την αποτελεσματική λειτουργία των Διοικήσεων.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks