15 Ιουλίου 2024
34.4 C
Athens

ΠΙΣ: Συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών  


Στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών συμπαρίσταται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ζητά από τους κλινικούς συναδέλφους να τους συνδράμουν και από τους πολίτες να κατανοήσουν τα δίκαια αιτήματά τους που, όπως αναφέρει, πρόσκαιρα διαταράσσουν της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που διαχρονικά λαμβάνουν.

«Από σήμερα και για το προσεχές χρονικό διάστημα οι εργαστηριακοί γιατροί της χώρας, για μια ακόμη φορά, προχωρούν σε δράσεις διαμαρτυρίας εναντίον της υφαρπαγής του εισοδήματός τους, που αποκαλείται clawback. Το μνημονιακό αυτό μέτρο, που θα έπρεπε να έχει καταργηθεί το 2018, υφίσταται διογκούμενο, καθώς η πολιτεία αυξάνει τις παροχές εντός του ιδίου προϋπολογισμού, ο πληθυσμός μεγαλώνει ηλικιακά και η επιστήμη προοδεύει. Στο τέλος του μήνα η υπέρβαση για όλη τη χώρα αφαιρείται από τις αμοιβές των εργαστηρίων που εκτέλεσαν τις εξετάσεις, παρά την απαγόρευση άρνησης εκτέλεσης από μέρους τους», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΠΙΣ.

Όπως υποστηρίζει, η πρακτική αυτή έχει οδηγήσει το σύνολο των εργαστηρίων στην υπερχρέωση και ακολουθεί η εν καιρώ χρεωκοπία. Αυτή η εξέλιξη Θα είναι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και πρέπει να αποφευχθεί.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, για τους παραπάνω λόγους ζητά από την πολιτεία -όπως επισημαίνει- να λάβει τα απαραίτητα και επιστημονικά αποδεκτά μέτρα εξορθολογισμού της εκτέλεσης εξετάσεων, την επαρκή χρηματοδότηση και την αξιοπρεπή αποζημίωση των εργαστηρίων.

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks