15 Ιουλίου 2024
31.1 C
Athens

Νέα πολυετής συμφωνία μεταξύ της WinMedica και της Accord Healthcare για την κυκλοφορία στην Ελλάδα νέου, πρωτοτύπου φαρμάκου για τον καρκίνο του προστάτη


Η WinMedica ανακοινώνει με ικανοποίηση την υπογραφή νέας πολυετούς συμφωνίας μεταξύ της Accord Healthcare και της Win Medica, η οποία περιλαμβάνει την κυκλοφορία στην Ελλάδα της Ρελουγκολίξης, της μόνης από του στόματος θεραπείας στέρησης ανδρογόνων (ADT).

Η Ρελουγκολίξη ενδείκνυται για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών  με προχωρημένο  καρκίνο του προστάτη που ανταποκρίνεται σε ορμονοθεραπεία. Η Ρελουγκολίξη δρα εμποδίζοντας ένα βήμα της διαδικασίας μέσω της οποίας αποστέλλεται ένα σήμα στους όρχεις για την παραγωγή της τεστοστερόνης (της ορμόνης του ανδρικού φύλου). Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που διεγείρει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη. Μειώνοντας την τεστοστερόνη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η Ρελουγκολίξη εμποδίζει την ανάπτυξη και τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Η Ρελουγκολίξη έχει εγκριθεί από τον FDA στην Αμερική, όπου κυκλοφορεί ήδη, καθώς και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Πρόσφατα ξεκίνησε η κυκλοφορία της στην Γερμανία, ενώ στην  Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Ε. Λιάτσικος σχολίασε σχετικά «Με χαρά καλωσορίζουμε τη Ρελουγκολίξη,  την πρώτη από του στόματος θεραπεία στέρησης ανδρογόνων. Θα αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών που αντιμετωπίζονται με ορμονικό χειρισμό. Η από του στόματος χορήγηση είναι φιλική και ελκυστική για τους ασθενείς, οι οποίοι δε θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενη ενέσιμη θεραπεία».

Ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α και Πρόεδρος του Τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας κ. Αθ. Παπατσώρης σχολίασε σχετικά «Η Ρελουγκολίξη είναι η πρώτη και μοναδική έως τώρα από του στόματος θεραπεία στέρησης ανδρογόνων (ADT) που έχει πάρει πρόσφατα άδεια από FDA και ΕΜΑ για τη θεραπεία του προχωρημένου, ορμονοευαίσθητου καρκίνου του προστάτη. Πρόκειται για GnRH ανταγωνιστή

που σύμφωνα με τη μελέτη HERO, επιτυγχάνει ταχεία και παρατεταμένη καταστολή της τεστοστερόνης».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία Win Medica, [email protected], τηλ. 210-7488821.

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks