18 Μαΐου 2024
17.4 C
Athens

Νέα μελέτη της IWG: Η υβριδική εργασία κάνει καλό στην υγεία – Λιγότερο άγχος, περισσότερος ελεύθερος χρόνος και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες για τους εργαζόμενους


Η υβριδική εργασία κάνει καλό στην υγεία και εργαζόμενους με μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση της υβριδικής εργασίας, καταγράφει νέα μελέτη της IWG με τίτλο “Hybrid & Health”. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι ο μέσος χρόνος άσκησης για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο μοντέλο υβριδικής εργασίας διαμορφώνεται πλέον στις 4,7 ώρες άσκησης την εβδομάδα, σε σύγκριση με 3,4 ώρες πριν από την πανδημία. Πρόκειται για αύξηση 38%.

Δικαίωμα στον ύπνο

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο μοντέλο υβριδικής εργασίας κοιμούνται περισσότερο χάρη στον επιπλέον χρόνο που μπορούν να αφιερώσουν στο κρεβάτι το πρωί, ο οποίος πρακτικά έχει ελευθερωθεί από την καθημερινή μετακίνηση. Συνολικά, κοιμούνται έως και 71 περισσότερες ώρες το χρόνο – ή περισσότερες από τρεις ολόκληρες ημέρες επιπλέον.

Το μοντέλο υβριδικής εργασίας ωφελεί και την σιλουέτα

Οι εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο μοντέλο υβριδικής εργασίας σύμφωνα και πάλι με τη μελέτη της IWG ανέφερουν ότι οι διατροφικές τους συνήθειες έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Σχεδόν τα τρία τέταρτα (70%) τόνισαν ότι η υβριδική εργασία τους έδωσε την ευκαιρία να προετοιμάζουν ένα υγιεινό πρωινό κάθε ημέρα, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (54%) δήλωσαν ότι είχαν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν μαγειρεύοντας θρεπτικά γεύματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Χάρη στον πιο υγιεινό τρόπο ζωής χάρη στην υιοθέτηση του μοντέλου υβριδικής εργασίας, περισσότεροι από το ένα τέταρτο (27%) των εργαζομένων στην έρευνα της IWG ανέφεραν απώλεια βάρους από την αρχή της πανδημίας. Δύο στους πέντε (42%) έχασαν μεταξύ 5 και 9,9 κιλών, ενώ ένα αξιοσημείωτο 23% έχασε περισσότερα από 10 κιλά. Οι μεγαλύτεροι παράγοντες απώλειας βάρους ήταν ο αυξημένος χρόνος για άσκηση (65%) και ο περισσότερος χρόνος για να μαγειρέψουν υγιεινά γεύματα (54%).

Προσωπικός χρόνος

Σχεδόν τέσσερις στους πέντε (79%) εργαζόμενους στη μελέτη της IWG δήλωσαν ότι ήταν πιο παραγωγικοί από τότε που μεταπήδησαν στην υβριδική εργασία και σχεδόν οι μισοί απέδωσαν αυτό στα μειωμένα επίπεδα άγχους και στον αυξημένο χρόνο χαλάρωσης μετά τη δουλειά.

Περισσότεροι από τα τέσσερα πέμπτα των εργαζομένων στη μελέτη της IWG δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι είχαν επιπλέον προσωπικό χρόνο σε σύγκριση με την προ-πανδημία, με την πλειοψηφία να αξιοποιεί τον χρόνο αυτό με την οικογένεια και τους φίλους (55%), αθλούμενη (52%) ή κάνοντας μια μικρή βόλτα κατά τη διάρκεια την ημέρα (67%). Τα δύο τρίτα (66%) είπαν αισθάνονται ότι η ψυχική τους υγεία είναι καλή χάρης στη στροφή στην υβριδική εργασία.

Διαβάστε επίσης

βιογραφικο.com
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks