21 Απριλίου 2024
14.4 C
Athens

Νέα έρευνα αναφέρει ότι οι γυναίκες με μεγάλους γλουτούς είναι πιο υγιείς και έξυπνες.


Αυτή την εποχή δίνεται μια έμφαση στην επίγνωση και αποδοχή του σώματός μας όπως είναι. Οι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται άνετα με τους διάφορους τύπους σώματος που διαφέρουν από τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς. Κατά την διάρκεια των αιώνων, δόθηκε έμφαση σε διάφορα μέρη του σώματος, ανάλογα με τον πολιτισμό.

Όπως αποδεικνύεται σήμερα, οι μεγάλοι γλουτοί αποτελούν ένδειξη για αρκετά θετικά στοιχεία.

Οι γυναίκες με μεγάλους γλουτούς όχι μόνο είναι πιο έξυπνες, αλλά και πιο ανθεκτικές σε χρόνιες ασθένειες σε σχέση με τις αδύνατες γυναίκες.

Το μέρος που υπάρχει λίπος στο σώμα αλλάζει τον τρόπο που το σώμα αντιδρά σε αυτό. Ο Robert Kushner, γιατρός στο νοσοκομείο Memorial Northwestern, εξηγεί, ότι το λίπος στο στομάχι δεν είναι υγιές, επειδή είναι μεταβολικά ενεργό. Μεταφέρει λιπαρές ουσίες σε όλο το σώμα.

Το λίπος στο κάτω μέρος των μηρών και τους γλουτούς είναι πιο σταθερό και περιέχει λιγότερες κυτοκίνες, οι οποίες σχετίζονται με την αντίσταση της ινσουλίνης, που οδηγεί στον διαβήτη. Επίσης, αν το λίπος σε ένα γυναικείο σώμα βρίσκεται κάτω από την μέση της, αυτό σημαίνει λιγότερη χοληστερόλη, από ότι αν συνέβαινε το αντίθετο.

Επίσης, εκτός του ότι είναι πιο έξυπνες, συνήθως έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη και προβλήματα με την καρδιά.

Τέλος, οι μεγάλοι γλουτοί ευνοούν την παραγωγή υγιών ορμονών. Οι συγκεκριμένες ορμόνες ενθαρρύνονται από το αποθηκευμένο λίπος και ρυθμίζουν την αύξηση ή μείωση του βάρους, έχουν αντι-φλεγμονώδη ένζυμα, προστατεύουν τα αγγεία και έχουν αντι- διαβητικές ιδιότητες.
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks