19 Απριλίου 2024
18.1 C
Athens

Τα life skills που πρέπει όλοι να έχουμε για να μην έχουμε “ανάγκη” κανέναν!!!


Θεωρητικά, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ενήλικης ζωής. Στην πράξη, όμως, νιώθουμε εντελώς απροετοίμαστοι και αβοήθητοι, όταν προκύπτει κάτι απρόοπτο. Οι ευθύνες της ενήλικης ζωής μπορεί να είναι δυσβάσταχτες κατά καιρούς. Συχνά, λοιπόν, εστιάζετε τόσο πολύ στη φροντίδα των υπολοίπων, με αποτέλεσμα να χάνετε την μπάλα ή και τον εαυτό σας! Πάμε να δούμε μερικές βασικές δεξιότητες, που πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι, καθώς θα τους χρειαστούν κάποια στιγμή στη ζωή τους!

Μαγειρική

Είναι χρήσιμο να έχετε μερικές απλές συνταγές, που μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσετε, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για μια ομελέτα. Μπορείτε ακόμα να προγραμματίζετε τα γεύματα της εβδομάδας από την Κυριακή, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι θα μαγειρέψετε και να εξοικονομείτε χρόνο. Ωστόσο, πολλές φορές συμβαίνουν απρόοπτα, που μας βγάζουν εκτός προγράμματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν πειράζει να παραγγείλετε απέξω, να ζεστάνετε χτεσινό φαγητό ή να πετάξετε κάτι από την κατάψυξη στο φούρνο. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει φαγητό στο τραπέζι και δεν χρειάζετε να είστε επικριτικοί με τον εαυτό σας, αν απλώς δεν προλαβαίνετε!

Πρώτες βοήθειες

Ξέρετε τι να κάνετε αν συναντήσετε κάποιον που αιμορραγεί έντονα ή έχει σπάσει κάποιο κόκκαλο; Γνωρίζετε τα σημάδια και τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, μιας καρδιακής προσβολής ή μιας διάσεισης όταν τα βλέπετε; Εάν πιστεύετε ότι είστε κάπως σκουριασμένοι, μπορείτε να ανανεώσετε τις γνώσεις σας αγοράζοντας ένα βασικό βιβλίο πρώτων βοηθειών. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να είσαι νευρικός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, με την εξοικείωση με τις βασικές πρώτες βοήθειες, θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι, για να εμπιστευτείτε το ένστικτο και την τεχνογνωσία σας, προκειμένου να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε κατάσταση πολύ πιο ήρεμα.

Ράψιμο

Είναι εξαιρετικά πρακτικό να μπορείτε να ράψετε ένα κουμπί, που έπεσε από το πουκάμισό σας ικανότητα ή να κοντύνετε ένα πολύ μακρύ παντελόνι μόνοι σας. Φυσικά, δεν χρειάζεται να επιδιορθώνετε και να μεταποιείτε όλα τα ρούχα της οικογένειάς σας, αλλά μερικές βασικές δεξιότητες θα σας βοηθήσουν πολύ, εξοικονομώντας σας χρόνο και χρήματα.

Αλλαγή ελαστικών και έλεγχος υγρών αυτοκινήτου

Προτού βγάλει κανείς δίπλωμα, μαθαίνει πως να αλλάζει λάστιχα, να ελέγχει τα υγρά, να συμπληρώνει λάδια και εξοικειώνεται γενικότερα με τις μηχανικές λειτουργείες του αυτοκινήτου. Εντούτοις, οι περισσότεροι τα ξεχνάνε πριν καλά καλά ξεκινήσουν να οδηγούν. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να έχετε αυτές τις βασικές γνώσεις, ώστε, αν κάτι δεν πάει καλά, όταν είστε πίσω από το τιμόνι, να μπορέσετε να το διαχειριστείτε!

 

Προϋπολογισμός

Ίσως, σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχει κανείς αντίληψη των οικονομικών και να μπορεί να διαχειριστεί υπεύθυνα τα χρήματά του. Δεν έχει σημασία, αν καλείστε να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας για πρώτη φορά ή αν το κάνετε εδώ και χρόνια. Ο ορισμός του κατάλληλου budget, βάσει των εσόδων και των εξόδων σας και η ευλαβική τήρησή του είναι το πρώτο βήμα προς την οικονομική σταθερότητα. Μπορεί κανείς να το μάθει από πολύ μικρός και είναι μια δεξιότητα, που αναπτύσσεται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

 

Επιμέλεια κειμένου: Ηλιάνα Θεοδωρίδου
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks