15 Απριλίου 2024
27.6 C
Athens

Κορoνοϊός – ΕΟΔΥ: Αύξηση στις εισαγωγές, μειώνονται τα κρούσματα – Τι γίνεται με τις άλλες λοιμώξεις


Σχεδόν 100 άνθρωποι εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού, ενώ τα κρούσματα μειώνονται καθημερινά. Σταθερά αυξημένος παραμένει ο αριθμός των θανάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την 36η εβδομάδα του 2023 (δηλαδή από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023) εισήχθησαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας 688 ασθενείς (έναντι 622 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα). Ωστόσο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου οι εισαγωγές ήταν μόλις 198 και την πρώτη του Αυγούστου 469.

Οι νέες διασωληνώσεις παρέμειναν σταθερές (διασωληνώθηκαν ακόμα 9 ασθενείς, όσοι και την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα εβδομάδα). Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται πλέον σε 25 (την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα ήταν 23). Τη ζωή τους, εξ άλλου, έχασαν ακόμα 32 άνθρωποι, ηλικίας 65 ετών και πάνω.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα η νέα παραλλαγή που δημιούργησε ο κορωνοϊός, η EG.5 (ή Eris) παρουσίασε μικρή υποχώρηση. Έφτασε στο 41% των κρουσμάτων, από 45% την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, οι γριπώδεις συνδρομές, ανεξαρτήτως παθογόνου, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Η γρίπη εξακολουθεί να προκαλεί κάποια περιστατικά. Αντιθέτως, δεν υπήρξαν νέες λοιμώξεις από αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Ο ΕΟΔΥ εξηγεί πως η γριπώδης συνδρομή ορίζεται ως αιφνίδια έναρξη συμπτωμάτων που συμπεριλαμβάνουν:

Τουλάχιστον ένα συστηματικό σύμπτωμα (πυρετό, καταβολή, κεφαλαλγία, μυαλγίες) και
Τουλάχιστον ένα σύμπτωμα από το αναπνευστικό σύστημα (βήχας, πονόλαιμος, δύσπνοια)

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks