15 Ιουλίου 2024
34.4 C
Athens

Καταγγελία: Ο ΕΟΔΥ μετακινεί πλημμυροπαθείς υγειονομικούς για εργασία σε άλλες δομές 2,5 ώρες μακριά


Μια σοβαρή καταγγελία έδωσε στη δημοσιότητα το σωματείο εργαζομένων του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με αυτή, ο Οργανισμός αποφάσισε να απαιτήσει από πλημμυροπαθείς εργαζόμενους της Θεσσαλίας να πάνε να εργαστούν από αύριο στη δομή Θερμοπυλών , 2μιση σχεδόν ώρες μακρυά από τα σπίτια τους κι ενώ έχουν οικογένειες με μικρά παιδιά!

“Όταν έκλεισαν οι δομές Βόλου και Θερμοπυλών είχαν την ελάχιστη ευσυνειδησία από τον ΕΟΔΥ να ρωτήσουν τους εργαζόμενους που θέλουν να μετακινηθούν προς εργασία εντός της 5ης ΥΠΕ βάση της σύμβασής τους. Εδώ, σε εργαζόμενους που μένουν στις περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της τραγικής καταστροφής , δεν τους δίνουν καμία εναλλακτική και ουσιαστικά κινούνται σαν να τους εξωθούν σε παραίτηση αυξάνοντας κι άλλο την τραγωδία που ζουν!”, σημειώνουν και προσθέτουν πως δεν είναι περίεργο που από τους 1500+ εργαζόμενους στο πρόγραμμα, έχουν απομείνει λιγότεροι από 450!

“Αυτή είναι η κυβερνητική αλλά και ειδικότερα η “ευαισθησία” του ΕΟΔΥ τόσα χρόνια. Να μην την νοιάζει τίποτε και να μην ενδιαφέρεται για τίποτε! Δεν φτάνει η μόνιμη κοροϊδία στους εργαζομένους ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, τώρα παίζουν και με την τραγική συνθήκη των πλημμυροπαθών συναδελφισσών – ων”.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη βίαιη μετακίνηση των συναδελφισσών / ων μας που ζουν στο κέντρο μιας από τις πιο δραματικές περιοχές στην ιστορία της χώρας μας όπου κυριολεκτικά τα πάντα έχουν καταστραφεί.

Καλούν, παράλληλα, το υπουργείο υγείας και τον ΕΟΔΥ να βρουν τη λύση όπως δημιούργησαν και το πρόβλημα και να μην κάνουν ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ 2,5 ΩΡΕς ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

“Αν τους έχει απομείνει ελάχιστη ουσιαστική ανθρώπινη ευαισθησία ας το πράξουν ΑΜΕΣΑ”

 

 

 

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks