20 Ιουνίου 2024
28.8 C
Athens

Η αποδοχή, η νέα θεματική για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής” του Make-A-Wish Ελλάδος


Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Ευγενίδου υποδέχτηκε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για τη 13η βράβευση του δημιουργικού διαγωνισμού του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, γνωστή και ως Αστερομέρα. Μικροί και μεγάλοι φίλοι του οργανισμού, που συμμετείχαν εθελοντικά στον διαγωνισμό του προηγούμενου έτους, γέμισαν την αίθουσα με χαρά, περηφάνια και αγάπη.

Ακούσαμε την Κατερίνα, μαμά παιδιού ευχής, να μιλά για τις εμφανείς, αλλά και τις ¨αόρατες αναπηρίες¨, όπως χαρακτηριστικά τις ονόμασε, και το πόσο επηρεάστηκε η κόρης της, η Βασιλική, από την ευχής της μέσα από την οποία ένιωσε την  αναγνώριση μπροστά σε 15.000 ανθρώπους. Τη Σοφία, μητέρα του Σπύρου, να τονίζει την ανάγκη να προστατεύσουν οι εκπαιδευτικοί τα παιδιά αυτά και να λέει με δύναμη ψυχής: ¨μπορεί με τον Σπύρο μου να μην περπατάμε, αλλά αποφασίσαμε ότι μπορούμε να πάμε παντού με τις ρόδες μας¨. Την Τόνια, που στο παρελθόν ευχήθηκε να προσφέρει έργο σε άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς μέσω του Make-A-Wish Ελλάδος, να μιλάει για εθελοντισμό σε κάθε ηλικία και τη Ραφαέλα, να στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το αύριο από την Αμερική όπου βρίσκεται για θεραπείες.

Το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής φέτος κλείνει τα 25 του χρόνια και, με τη διαχρονική συμβολή κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, πραγματοποιεί διαγωνισμό όπου οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα «έργο» για να αποτυπώσουν τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης προς τα παιδιά ευχής, αλλά και την κοινωνία.

Η Πρέσβειρα του Οργανισμού, Φαίη Σκορδά, η οποία και παρουσίασε την εκδήλωση, καλωσόρισε τους καλεσμένους και μίλησε για την εξαιρετικής σημασίας αποδοχή των παιδιών στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος και τον ρόλο των εκπαιδευτικών, ενώ η υπεύθυνη του προγράμματος Μαρία Γκαμαλούτσου, παρουσίασε το μήνυμα του φετινού Αστεριού που είναι εξ’ ολοκλήρου βασισμένο στην αποδοχή και τη συμπερίληψη και έχει τίτλο ¨Ήλιοι και Αστέρια σε έναν ουρανό¨.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους παιδιά ευχής πρωταγωνιστές του εκπαιδευτικού προγράμματος προηγούμενων ετών, η φίλη του οργανισμού, Κατερίνα Γκαγκάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του οργανισμού, Υβέτ Κοσμετάτου .

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο www.wishstar.gr, και η διανομή του υλικού στα σχολεία όλης της Ελλάδας θα ξεκινήσει μέσα Οκτώβρη. Με απόφαση της διοίκησης της κάθε εκπαιδευτικής μονάδας ή/ και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δίνεται η δυνατότητα να γίνουν όλοι οι μαθητές μία δυνατή γροθιά και να στηρίξουν την επιστροφή των άρρωστων παιδιών στην παιδικότητα που είναι απαραίτητη.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω live streaming στο κανάλι του YouTube του οργανισμού στο https://youtube.com/live/XyDV0JaPcyo

Ο οργανισμός εκφράζει την απέραντη ευγνωμοσύνη του τόσο στους μακροχρόνιους χορηγούς του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, Teleperformance, Yuboto, GOD – Hill+Knowlton Strategies, όσο και στις εταιρείες που υποστήριξαν την εκδήλωση: το Ίδρυμα Ευγενίδου για τη φιλοξενία | μεγάλος χορηγός LAMDA DEVELOPMENT (Golden Hall, The Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Designer Outlet Athens) | χορηγοί σε είδος Ψυχογιός, Athens Capital, Lala Louza, Heli Cars, Sky Express, Dream Star The Christmas Factory, Pepsico, Fresh, Breeks, Tore, Athens Venue Hotel, Jysk, Δίεδρο
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks