19 Ιουλίου 2024
35 C
Athens

Φρούτα: Μόνο το 2% των εφήβων τα τρώει


Τα φρούτα είναι απαραίτητα για την διατροφή όλων των ανθρώπων. Πόσο μάλιστα των εφήβων και των παιδιών που χρειάζονται όλα τα θρεπτικά συστατικά. Όμως, όπως έδειξε έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, τα παιδιά και έφηβοι δεν τρώνε πολλά φρούτα.

Μια έρευνα αναφέρει ότι μόλις το 2% των εφήβων τρώει τη συνιστώμενη ποσότητα λαχανικών. Όσον αφορά τα φρούτα, οι αριθμοί είναι λίγο καλύτεροι: το 7,1% των εφήβων τρώει τη συνιστώμενη ποσότητα φρούτων. Αυτό σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οποία δημοσίευσαν τη μελέτη στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά στα κορίτσια ηλικίας 14 έως 18 ετών να τρώνε τουλάχιστον 1,5 φλιτζάνι φρούτα και 2,5 φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Τα αγόρια της ίδιας ηλικίας πρέπει να τρώνε τουλάχιστον 2 φλιτζάνια φρούτα και 3 φλιτζάνια λαχανικά.

Φρούτα στην εφηβεία

Κάτι που οι έφηβοι δεν κάνουν και δεν αποτελεί έκπληξη για τους γονείς τους.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το έφηβο παιδί σας είναι μέσω της υγιεινής διατροφής που θα ακολουθείτε όλοι στο σπίτι.

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά θα καταναλώσουν πιο εύκολα τα φρούτα και τα λαχανικά αν οι γονείς τους και οι φροντιστές τους τα τρώνε επίσης. Τα παιδιά θα φάνε ευχάριστα κάτι που βλέπουν και οι γονείς να τους να τρώνε ευχάριστα και θα αρχίσουν να απολαμβάνουν μια ποικιλία διαφορετικών τροφών.

Επίσης οι ειδικοί διατροφολόγοι προτείνουν τα παιδιά και οι έφηβοι να εμπλέκονται στην προετοιμασία γευμάτων. Μαζί με τα παιδιά σας για παράδειγμα μπορείτε να προετοιμάσετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, να ψωνίσετε μαζί φρούτα και λαχανικά από το μανάβικο και φυσικά να προετοιμάσετε μαζί κάποιο από αυτά.

Κάποιοι θα πείτε: «Εύκολο να το λες παρά να το κάνεις» μιας και δεν είναι λίγα τα παιδιά που απορρίπτουν συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά.

Να έχετε υπομονή ως γονείς και μην τα παρατάτε. Όσο και αν απορρίπτουν ένα γεύμα με λαχανικά ή φρούτα, εσείς θα πρέπει να συνεχίσετε να σερβίρετε τα συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά με διαφορετικό τρόπο. Η επανάληψη και η επιμονή θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα δημιουργήσετε εφήβους που θα καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά μέσα στην ημέρα τους και θα έχουν αναπτύξει υγιεινές συνήθειες.

Πηγή: mother.ly

 
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks