21 Μαΐου 2024
22.4 C
Athens

Ευτυχία: Ποιες είναι οι συνήθειες για να την πετύχουμε


Η ευτυχία είναι το ζητούμενο όλων στην ζωή. Λίγοι όμως λένε πραγματικά και με την καρδιά τους πως είναι ευτυχισμένοι. Υπάρχουν όμως μερικές συνήθειες που μπορούν να μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματική ευτυχία. Δυο από αυτές είναι η γυμναστική και η σωστή διατροφή.

Οι Μπλέ Ζώνες είναι περιοχές του κόσμου με την μεγαλύτερη μακροζωία. Τι κάνουν εκεί άραγε οι άνθρωποι και φτάνουν μέχρι τα 100; Κάνουν γυμναστική και τρώνε μόνο φρούτα και λαχανικά; Όχι. Φαίνεται όμως πως έχουν βρει το κλειδι για την πραγματική ευτυχία.

Εμείς που ζούμε στην πόλη και έχουμε άλλους ρυθμούς αρκεί να προσαρμόσουμε την ζωή μας σε αυτά που θα μας έκαναν πιο ευτυχισμένους.

Συμβουλές για ευτυχία

Πιο αργοί ρυθμοί ζωής

Διαχειρίσου αποτελεσματικά το στρες, καθώς το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και διάφορες ασθένειες. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι οι περιοχές που ανήκουν στις Μπλε Ζώνες δεν βρίσκονται σε μεγάλες μητροπολιτικές πόλεις, και ίσως υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του ρυθμού ζωής και της υγείας. Αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει πως εκτός από τη Λόμα Λίντα, που είναι προάστιο της Καλιφόρνια, και την Κόστα Ρίκα, οι άλλες τρεις Μπλε Ζώνες βρίσκονται σε πραγματικά νησιά! Η Οκινάουα, η Σαρδηνία και η Ικαρία περιβάλλονται από νερό, απομονωμένες από τη φασαρία.

Μπορεί να υπάρχουν υποχρεώσεις στις οποίες μπορείς να πεις όχι… τρόποι για να εντάξεις περισσότερα διαλείμματα στις μέρες σου. Και αυτό το άρθρο περιλαμβάνει 20 πρακτικές slow living για να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου.

Το αλκοόλ στην ζωή μας

Μπορεί να μην πίνεις πολύ αλκοόλ. Και σωστά!Μπορείς όμως μια στο τόσο να πιεις ένα ποτήρι. Στις Μπλε Ζώνες ο κόσμος συνηθίζει να πίνει λίγο πριν από το δείπνο.

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη βέλτιστη υγεία και να αποφύγεις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά να ειπωθούν για τα οφέλη που ενισχύουν τη μακροζωία αν δώσεις στον εαυτό σου ένα τελετουργικό που σε βοηθά να αποφορτιστείς, να χαλαρώσεις και να βρεις κάποια συντροφικότητα και σύνδεση.

Επαφή με άλλους ανθρώπους

Ένα από τα καλύτερα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν σχετικά με τις συνήθειες του τρόπου ζωής στις Μπλε Ζώνες είναι η αίσθηση της κοινωνικής σύνδεσης. Το να ανήκεις είναι απαραίτητο, όπως και η οικοδόμηση μιας υποστηρικτικής κοινότητας, και συμβάλλει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Βάλε τις σχέσεις σου σε προτεραιότητα. Η επένδυση χρόνου στην οικογένειά σου και η δημιουργία φιλικών σχέσεων μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα υποστήριξης, να αποτρέψει τη μοναξιά και να σου δώσει μεγαλύτερο σκοπό.

Ρώτησε τον εαυτό σου συχνά τι μπορείς να κάνεις αυτή την εβδομάδα, ή αυτή τη στιγμή, για να βελτιώσεις την κοινωνική σου υγεία. Μπορεί να είναι πιο απλό από ό,τι νομίζεις. Ίσως να προσκαλέσεις κάποιον φίλο σπίτι ή να μιλήσεις με ένα άτομο που σου φαίνεται πολύ συμπαθητικό στο γυμναστήριο.

Βρες τι σε κάνει χαρούμενο

Είναι εύκολο να αφεθείς στον κυνισμό με το πρόσχημα του ρεαλισμού, αλλά είναι πολύ πιο θαρραλέο να επιλέξεις τη χαρά και την αισιοδοξία παρά τα εμπόδια. Η υιοθέτηση της αίσθησης του σκοπού και της θετικής στάσης είναι μια συνήθεια που έχουν οι κάτοικοι στις Μπλε Ζώνες, και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά σε μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Παρόλο που η ευγνωμοσύνη, η αισιοδοξία και η εύρεση νοήματος δεν είναι απαραίτητα τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείς να εφαρμόσεις αμέσως, αυτή η φόρμουλα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη φυσιολογική και ψυχολογική σου ευημερία. Και είναι δωρεάν, δεν απαιτούνται συμπληρώματα ή συνδρομές σε γυμναστήρια!

 

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks