18 Μαΐου 2024
17.4 C
Athens

ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.: Με μόλις 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα μειώνουμε κατά 35% τον κίνδυνο εγκεφαλικού!


Περπατώντας 30 ή και περισσότερα λεπτά την ημέρα, μειώνουμε τον κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 35% και τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 40%! Επιπλέον, το καθημερινό περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες, ενώ σύμφωνα με μελέτες μειώνει κατά 30% το συνολικό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητας το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) με αφορμή σχετική δράση. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:00 φροντίζουμε την υγεία της καρδιάς μας ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ στην «ΟΔΟ ΚΑΡΔΙΑΣ» του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας στην ΚΟΡΙΝΘΟ, με τη συνεργασία του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, που αγκάλιασε ένθερμα την πρωτοβουλία του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.

Η Κοινωνική Δράση: «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» έχει στόχο να ενημερώσει επιστημονικά τον κόσμο, με κατανοητό τρόπο, για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης, ως έναν από τους παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και να ευαισθητοποιήσει για την ένταξη της στην καθημερινή ζωή.

Η άσκηση του περπατήματος επιλέγεται, ως μία αφετηρία για θετική αλλαγή στη ζωή μας, γιατί δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή προετοιμασία και είναι κατάλληλη για όλους.

«Περπατάμε μαζί. Φροντίζουμε την καρδιά μας. Αλλάζουμε τρόπο ζωής». Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου περπατάμε. Με αφετηρία την Εθνική Τράπεζα, ενδιάμεσο σταθμό το Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου – Καλάμια και τερματισμό στην Εθνική Τράπεζα.

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks