15 Ιουλίου 2024
31.6 C
Athens

Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες – Τι προβλέπει


Εγκύκλιο για τη διενέργεια έκτακτων υγειονομικών ελέγχων και οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας όλων των δομών εκπαίδευσης (σχολεία, βρεφονηπιακοί στοθμοί κλπ) στον δημόσιο και ιδιωικό τομέα, στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο αναφέρεται πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην καθαριότητα των χώρων εξωτερικών και εσωτερικών όπως προαύλιοι χώροι, τυχόν παιδικές χαρές-παιχνίδια, αίθουσες διδασκαλίας, αποχωρητήρια, αίθουσες διδασκόντων, γυμναστήρια, κυλικεία, τραπεζαρίες, εστιατόρια, κ.λ.π.

Οι διευθύνσεις των εκπαιδευτηρίων πρέπει να μεριμνούν για την γενικότερη τήρηση της καθαριότητας όλων των χώρων, τον ανεφοδιασμό των αποχωρητηρίων με χαρτί, σαπούνι, αντισηπτικό διάλυμα, την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, τον τακτικό και επαρκή αερισμό όλων των χώρων, ούτως ώστε ο σχολικός πληθυσμός να δραστηριοποιείται σε υγιεινό περιβάλλον και να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών.

Ιδιαίτερη προσοχή –σημειώνει- πρέπει να δίνεται στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές), στους αυτόματους πωλητές τροφίμων και ποτών και στους χώρους εστίασης των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων κι εγκυκλίων.

Επίσης, κρίνεται σκόπιμο να διεξάγονται Υγειονομικοί έλεγχοι και στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα.

Επίσης, όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, η Περιφέρεια μεριμνά στις περιπτώσεις όπου το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, τα σχολεία/εκπαιδευτικά ιδρύματα να έχουν κλειστές τις βρύσες και να γίνεται διανομή εμφιαλωμένου νερού για τις ανάγκες των παιδιών/μαθητών.

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks