15 Απριλίου 2024
20.7 C
Athens

Ευφυΐα : 6 συνήθειες για να γίνεις πιο ευφυής από το 98% των ανθρώπων


Η Ευφυΐα δεν είναι απαραίτητα κάτι με το οποίο γεννιόμαστε. Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλο μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ανέβουμε κάποιες μονάδες στην κλίμακα IQ.
Εξάλλου, η νοημοσύνη δεν είναι ένας αριθμός που μας δίνεται σε κλειστό φάκελο όταν γεννιόμαστε. Υπάρχουν διάφορα είδη νοημοσύνης τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν.

Η βελτίωση της νοημοσύνης μας είναι εφικτή, απλώς απαιτεί τη διαμόρφωση καλών συνηθειών.

6 συνήθειες για περισσότερη Ευφυΐα

1. Να κοιμάσαι πάνω από 7 ώρες τη μέρα

Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η έλλειψη ύπνου κάνει κακό στη νοημοσύνη. Επομένως, είναι σημαντικό να κοιμάσαι 7-9 ώρες καθημερινά.

Ευφυΐα

2. Πέρασε τουλάχιστον 10 λεπτά τη μέρα μαθαίνοντας κάτι καινούριο

Ο εγκέφαλός σου δεν θα βρεθεί ποτέ σε νέα μονοπάτια αν κάνεις συνεχώς τα ίδια πράγματα και δεν μαθαίνεις τίποτα καινούριο.
Ψάξε και βρες πράγματα που θα σου άρεσαν να μάθεις. Θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε, από ένα μουσικό όργανο, μία ξένη γλώσσα ή η ταϊλανδέζικη μαγειρική. Είναι πολύ σημαντικό για να αυξήσεις την  Ευφυΐα σου.

3. Κάνε διαλογισμό

Αρκετοί γκουρού είναι εκείνοι που αναφέρονται στα οφέλη του διαλογισμού. Η αίσθηση της γαλήνης είναι ο γενικότερος τρόπος να περιγράψει κανείς όσα σου προσφέρει ο διαλογισμός. Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλος γίνεται πιο ανθεκτικός, καθώς μαθαίνει να αντιστέκεται στα διάφορα ερεθίσματα.

4. Επικεντρώσου σε ένα πράγμα κάθε φορά

Όσο οι γύρω σου τρέχουν να προλάβουν τα πάντα, κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, εσύ πρέπει να κάνεις το ακριβώς αντίθετο. Να είσαι συγκεντρωμένος σε ένα πράγμα κάθε φορά και να δεσμεύεσαι αποκλειστικά σε αυτό, μέχρι να το ολοκληρώσεις. Το multitasking είναι καλό για τις εταιρείες αλλά όχι για τη νοημοσύνη σου.

5. Διάβαζε βιβλία

Διαβάζοντας όχι μόνο θα αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις και θα βελτιώσεις τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο, άλλα ταυτόχρονα, θα εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να συγκεντρώνεται.
Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε μια κοινωνία με προβλήματα προσοχής, εθισμένη στο scrolling.

Ευφυΐα 2

6. Αθλήσου

Η άθληση δεν κάνει καλό μόνο στη σωματική και ψυχική σου υγεία, αλλά βοηθά σημαντικά και τον εγκέφαλό σου. Θα ζήσεις περισσότερο, θα νιώσεις καλύτερα και θα ανεβάσεις το IQ σου.

ευφυίας

 

ΑΡΘΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks