Και είναι εξίσου σημαντική είτε προσπαθείτε να μείνετε έγκυος φυσιολογικά είτε υποβάλλεστε σε θεραπείες γονιμότητας.

Η υιοθέτηση μιας σωστής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας σπέρματος, της ποιότητας των ωαρίων, της επίτευξης εγκυμοσύνης, του μειωμένου κινδύνου επιπλοκών της εγκυμοσύνης και της ευεξίας πριν από τη σύλληψη.

Αυγά και γονιμότητα

Τα αυγά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τροφών που πρέπει να τρώτε όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, καθώς θεωρούνται υπερτροφή γονιμότητας.

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Β12, Ε, ψευδάργυρο και καλά λιπαρά. Η πρωτεΐνη και η βιταμίνη Ε έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την κινητικότητα του σπέρματος. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης γνωστό ότι επηρεάζει θετικά τη συνολική ποιότητα του σπέρματος.

Για την υποστήριξη της ανδρικής γονιμότητας και κυρίως για τους άνδρες που παρουσιάσουν μια ανεξήγητη μείωση της ποιότητας του σπέρματος, οι ειδικοί στη γονιμότητα συνιστούν τη διασφάλιση των κατάλληλων επιπέδων βιταμίνης Ε.

Κρόκος αυγών

Τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη γονιμότητα στα αυγά βρίσκονται στον κρόκο.

Τα αυγά είναι επίσης μια πλούσια πηγή χολίνης. Το σώμα χρειάζεται να λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης χολίνης από τη διατροφή, καθώς φυσικά μπορεί να παράγει μόνο μια περιορισμένη ποσότητα.

Η χολίνη είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων γενετικών ανωμαλιών. Οι ειδικοί συνιστούν τη διασφάλιση των κατάλληλων επιπέδων χολίνης πριν και καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Πηγή: cnyfertility.com