21 Μαΐου 2024
22.4 C
Athens

Αντίστροφη μέτρηση για νέες διοικήσεις στο ΕΣΥ – Εντός Σεπτεμβρίου το σχετικό νομοσχέδιο, τι προβλέπει


Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων και προϊσταμένων στο Δημόσιο. Αμέσως μετά την ψήφισή του θα δρομολογηθούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ με υψηλή προτεραιότητα στα νοσοκομεία.

Οι φορείς θα ομαδοποιηθούν σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το εύρος, τη σπουδαιότητα των δραστηριοτήτων τους και τη γεωγραφική τους κατανομή. Στην πρώτη κατηγορία θα κατανεμηθούν οι μεγάλοι φορείς πανελλαδικής εμβέλειας όπως είναι ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΦ. Στη δεύτερη κατηγορία θα ενταχθούν φορείς τοπικής εμβέλειας ενώ σε ξεχωριστή κατηγορία, θα τοποθετηθούν οι επτά διοικητικές υγειονομικές περιφέρειες και τα 106 νοσοκομεία της χώρας.

Τα κριτήρια επιλογής θα είναι διαφορετικά για κάθε κατηγορία. Σε πρώτη φάση θα αξιολογούνται τα αντικειμενικά προσόντα των υποψηφίων (σπουδές, προϋπηρεσία κ.λπ.), Όσοι προκρίνονται στη δεύτερη φάση θα συμμετέχουν σε δομημένη συνέντευξη. Η τελική επιλογή θα γίνεται από τον αρμόδιο υπουργό που εποπτεύει τον φορέα ή από το Υπουργικό Συμβούλιο ανάμεσα στους τρεις υποψηφίους που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία.

Η θητεία των διοικητών αυξάνεται από τα τρία στα τέσσερα έτη, ενώ με την ανάληψη των καθηκόντων τους θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης, με συγκεκριμένους στόχους. Εάν οι στόχοι επιτυγχάνονται τότε θα προβλεφθεί η δυνατότητα καταβολής μπόνους παραγωγικότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, ο αρμόδιος υπουργός εισηγείται την άμεση παύση του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks