18 Απριλίου 2024
22.4 C
Athens

Η Angelini Pharma και η JCR Pharmaceuticals ανακοινώνουν παγκόσμια συνεργασία για την ανάπτυξη και εμπορική διάθεση νέων βιολογικών θεραπειών για την Επιληψία


– Η συνεργασία συνδυάζει την τεχνογνωσία της Angelini Pharma στις νευρολογικές παθήσεις με την επιστημονική και τεχνολογική αριστεία της JCR Pharmaceuticals για την παροχή Βιοθεραπευτικών μέσω του αιματοεγκεφαλικού φραγμού

– Η συμφωνία δίνει στην Angelini Pharma την επιλογή αποκλειστικής άδειας ανάπτυξης και εμπορίας εξαιρετικά καινοτόμων βιολογικών θεραπειών που διεισδύουν στον εγκέφαλο για την επιληψία

– Η JCR Pharmaceuticals λαμβάνει προκαταβολή και δικαιούται να λαμβάνει σημαντικές πληρωμές καθώς και κλιμακωτά δικαιώματα εκμετάλλευσης και διατηρεί το δικαίωμα εμπορευματοποίησης στην Ιαπωνία

Η Angelini Pharma, μέρος της ιδιωτικής εταιρείας Angelini Industries, και η JCR Pharmaceuticals Co., Ltd. (TSE 4552; “JCR”) ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνήψαν αποκλειστική Παγκόσμια συμφωνία ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης για την ανάπτυξη νέων βιολογικών θεραπειών που εφαρμόζει το J-Brain Cargo®, τεχνολογία διείσδυσης αιματοεγκεφαλικού φραγμού, για τη θεραπεία της επιληψίας που εφαρμόζει άγνωστους τελεστές.

Η JCR και η Angelini Pharma θα ηγηθούν από κοινού στις προσπάθειες ανακάλυψης και προκλινικής ανάπτυξης για τον εντοπισμό βιολογικών θεραπειών που διεισδύουν στον εγκέφαλο χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία αιματοεγκεφαλικού φραγμού της JCR, J-Brain Cargo®. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την παροχή βιοθεραπευτικών στο κεντρικό νευρικό σύστημα μέσω ενός μηχανισμού που ονομάζεται διακυττάρωση με μεσολάβηση υποδοχέα. Μετά τη φάση προκλινικής ανάπτυξης, η Angelini Pharma θα έχει μια αποκλειστική επιλογή άδειας για να εξελίξει πιθανές θεραπευτικές επιλογές που προσδιορίζονται ως μέρος της συνεργασίας στην κλινική ανάπτυξη και την παγκόσμια εμπορική διάθεση εκτός Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η JCR θα λάβει αποζημίωση των εξόδων έρευνας, προκαταβολή και επίσης θα δικαιούται να λαμβάνει επιπλέον αναπτυξιακά και εμπορικά ορόσημα έως 505,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, καθώς και κλιμακωτά δικαιώματα επί των καθαρών πωλήσεων μετά την έγκριση.

«Η Επιληψία είναι μια από τις πιο διαδεδομένες χρόνιες νευρολογικές παθήσεις. Την τελευταία δεκαετία, έχει αναγνωριστεί ως κοινωνική ασθένεια με υψηλό επίπεδο αναπηρίας και επιβάρυνσης θνησιμότητας και απαιτείται επειγόντως περισσότερη έρευνα για τον εντοπισμό στοχευμένων λύσεων για αυτήν την κοινότητα ασθενών που δεν εξυπηρετούνται», δήλωσε ο Jacopo Andreose, Διευθύνων Σύμβουλος της Angelini Pharma. «Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας με την JCR, μια εταιρεία με πλούσια βιοτεχνολογική τεχνογνωσία, θα συνδυάσουμε τις αντίστοιχες δυνάμεις μας για να διερευνήσουμε τη χρήση βιολογικών σε αυτόν τον τομέα και να επιταχύνουμε τις κρίσιμα αναγκαίες θεραπευτικές επιλογές για άτομα που ζουν με επιληψία».

«Ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός παρέμεινε ένας άπιαστος στόχος στην κλινική έρευνα για νευρολογικές ασθένειες και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Angelini Pharma για να προωθήσουμε νέες θεραπείες για αυτούς τους ασθενείς», δήλωσε ο Shin Ashida, Πρόεδρος, Πρόεδρος και Πρόεδρος της JCR. «Πιστεύω ότι η ιδιόκτητη τεχνολογία J-Brain Cargo® είναι ένα σημαντικό κλειδί για τη θεραπεία διαταραχών του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ο συνδυασμός των βασικών τεχνολογιών μας με τη βαθιά θεραπευτική γνώση της Angelini Pharma στις νευρολογικές παθήσεις, θα δημιουργήσει νέες θεραπευτικές επιλογές για άτομα που ζουν με επιληψία».

Η επιληψία θεωρείται ότι επηρεάζει περισσότερους από 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας μια από τις πιο συχνές, σοβαρές, χρόνιες και εξουθενωτικές νευρολογικές καταστάσεις παγκοσμίως. Εμφανίζεται σε άτομα όλων των ηλικιών και έχει πολυάριθμες νευροβιολογικές, γνωστικές και ψυχοκοινωνικές συνέπειες. Οι επιληπτικές κρίσεις δεν μπορούν να ελεγχθούν με διαθέσιμα φάρμακα σε πολλά από αυτά τα άτομα, με αποτέλεσμα την υψηλή ανεκπλήρωτη ανάγκη για νέες θεραπείες που προσφέρουν μακροχρόνια ανακούφιση από τον σημαντικό αντίκτυπο και το βάρος της νόσου σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Πηγή




Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks