19 Απριλίου 2024
17.4 C
Athens

Βακτήρια: Ποια κρύβονται στο σπίτι μας;


Ο Amani Abdlrasul που αναφέρει πως είναι ερευνητής, δημοσίευσε στο TikTok βίντεο που έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές και δείχνει τα μικρόβια που κρύβονται σε καθημερινά αντικείμενα, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στο ζήτημα της υγιεινής.

Τα βακτήρια στο σπίτι μας

Ο ειδικός πήρε ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων και το έτριψε, ώστε να συγκεντρώσει δείγμα, το οποίο το άφησε για 24 ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η επώαση. Στη συνέχεια, το εξέτασε και τα αποτελέσματα σόκαραν πολλούς.

Πάνω στο χαρτονόμισμα εντοπίστηκαν βακτήρια σταφυλόκοκκου, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν δερματικές λοιμώξεις, πνευμονία, καρδιακά προβλήματα και μερικές φορές μολύνσεις των οστών και των αρθρώσεων.

«Μερικά από τα βακτήρια είναι είδος σταφυλόκοκκου. Τα ανατριχιαστικά και γλοιώδη δεν έχω ιδέα τι είναι. Είμαι έτοιμος για ψηφιακό νόμισμα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σε ένα άλλο βίντεο που ξεπέρασε τις 9 εκατομμύρια προβολές, ο ερευνητής δοκίμασε ένα κάθισμα δημόσιας τουαλέτας και διαπίστωσε ότι περιείχε βακτήρια E. coli.

«Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς αν δεν έχεις μια ανοιχτή πληγή», είπε για τα βακτήρια που εντόπισε στην τουαλέτα.

Όπως ανέφερε, δεν θέλει να τρομοκρατήσει τον κόσμο με τα βίντεο που δημοσιοποιεί, αλλά να γνωρίζουν οι άνθρωποι «ότι αν δουν κάτι βρώμικο να σκεφτούν “ίσως πρέπει να ειδοποιήσω κάποιον για να το καθαρίσει” ή πως δεν πρέπει να το αγγίξουν».

Πηγή: nypost.com,




Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks