24 Απριλίου 2024
23.4 C
Athens

Τρόποι για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη


Ένας από τους πιο συνηθισμένους πόνους, που βιώνουν οι περισσότεροι ενήλικες, είναι ο πόνος στην πλάτη. Πολλές φορές σχετίζεται με το άγχος, το οποίο περά από ψυχολογικό, μπορεί να έχει και σωματικό αντίκτυπο. Επιπλέον, μπορεί να οφείλεται σε μια απλή μυϊκή καταπόνηση ή σε προβλήματα με τους συνδέσμους, ακόμη και σε ένα γλίστρημα του δίσκου. Τα καλά νέα είναι ότι ο πόνος στην πλάτη δεν είναι συχνά ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι σίγουρα ενοχλητικός πόνος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο κάτι τόσο απλό, όπως ένα έμπλαστρο λιδοκαΐνης, μπορεί να σας βοηθήσει να αντέξετε μέσα στη μέρα. Το καλύτερο πράγμα, που μπορείτε να κάνετε για τον πόνο στην πλάτη, είναι να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν έχετε μια μακροχρόνια πάθηση, που προκαλεί πόνο στην πλάτη, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει! Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τους κυριότερους τρόπους, ώστε να ανακουφίσετε τον πόνο στην πλάτη σας.

  1. Συνεχίστε τις καθημερινές σας δραστηριότητες

Όταν πονάτε, η φυσική αντίδραση είναι να μείνετε όσο το δυνατόν πιο ακίνητοι, προκειμένου να μην χειροτερέψετε την κατάσταση. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι η ακινησία θα προκαλέσει πιάσιμο, εντείνοντας τον πόνο. Συνεχίστε, όσο σας είναι εφικτό, την καθημερινή σας ρουτίνα και τις δραστηριότητες σας, ώστε να κρατήσετε το σώμα σας σε κίνηση. Τέλος, είναι σημαντικό, αν η εργασία σας είναι καθιστική, η καρέκλα και το γραφείο σας να είναι εργονομικά σωστά.

2. Κρατήστε το σώμα σας σε κίνηση

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε, ότι δεν μπορείτε να κινηθείτε, αλλά πρέπει να κινηθείτε, εάν θέλετε να τον μειώσετε. Το pilates και η γιόγκα θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε δραστήριοι και μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά σιγά, βρίσκοντας μια άσκηση που δεν σας δυσκολεύει. Υπάρχουν διάφορες στάσεις γιόγκα, κατάλληλες για την ανακούφιση του πόνου, ενώ υπάρχουν ασκήσεις pilates, που συντελούν στην βελτίωση της στάσης του σώματος.

3. Μην το διαχειρίζεστε μόνοι σας

Εάν πονάτε, πρέπει να σκεφτείτε να μιλήσετε σε κάποιον. Το να υποφέρετε στη σιωπή απλώς θα σας κάνει να πονάτε περισσότερο από ποτέ. Είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, ώστε να βρείτε την πηγή του πόνου και τρόπους αντιμετώπισής του. Ο γιατρός σας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να κάνει τη διάγνωση και να προτείνει τη αντίστοιχη θεραπεία.

4. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Εάν δεν χρειάζεται να σας συνταγογραφήσουν φάρμακα, μπορείτε να μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας σωστά. Αναφέραμε ήδη το έμπλαστρο λιδοκαΐνης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζεστές και κρύες κομπρέσες, μπουκάλια ζεστού νερού και πάγο στο σημείο, όπου πονάτε –όλα αυτά θα ανακουφίσουν τον πόνο.

5.Διαχειριστείτε το βάρος σας

Μεγάλο μέρος του καθημερινού μας πόνου σχετίζεται με το σωματικό βάρος και οι περισσότεροι από εμάς δεν το γνωρίζουμε καν. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι σημαντική για τη γενικότερη υγεία σας και μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον πόνο στην πλάτη σας. Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και λίγη άσκηση θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα, ανακουφίζοντας τον πόνο στην πλάτη σας!

Επιμέλεια κειμένου: Ηλιάνα Θεοδωρίδου

 




Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks