27 Απριλίου 2024
14.9 C
Athens

Πράσινο τσάι: βάλτε το στη ζωή σας! Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!


Όλοι έχουμε τα καθημερινά μας τελετουργικά και ένα από τα συνήθη είναι ένα υπέροχο φλιτζάνι πράσινο τσάι. Τα τελευταία χρόνια το τσάι αρχίζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος από τους ένθερμους υποστηρικτές του καφέ. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Επειδή περιέχει λιγότερη καφεΐνη και είναι γεμάτο οφέλη. Ποια είναι αυτά; 

Γιατί να πιείτε πράσινο τσάι;

Το πράσινο τσάι είναι η νούμερο ένα επιλογή για πολλούς ειδικούς στην υγεία, από γαστρεντερολόγους μέχρι διατροφολόγους. «Ρίξτε μια ματιά σε όλους τους πολιτισμούς που ζουν περισσότερο. Πίνουν μια συγκεκριμένη ποικιλία τσαγιού κατά την διάρκεια της ημέρας», τονίζει η λειτουργική διατροφολόγος Δρ. Deanna Minich, IFMCP. Και το πράσινο τσάι είναι θεμελιώδης παράγοντας της μακροζωίας. «Η συγκομιδή του πράσινου τσαγιού γίνεται αργότερα από αυτή του λευκού και δεν περνά από την ίδια διαδικασία οξείδωσης, που περνά το μαύρο τσάι», λέει ο Will Cole, IFMCP, DNM, D.C., γιατρός λειτουργικής ιατρικής και εκπαιδευτής λειτουργικής διατροφής. «Όπως το λευκό τσάι, έτσι και το πράσινο περιέχει μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα κατεχινών και ειδικότερα την εξαιρετικά ευεργετική ένωση γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3 (EGCG)».

Μελέτες υποδεικνύουν ότι η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3 έχει αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλει στη στήριξη της εγκεφαλικής λειτουργίας, στην προώθηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη μείωση των κινδύνων καρδιακών παθήσεων. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ενισχύουν και την υγεία του εντέρου. Όπως γράφει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Pharmacology, έχει αποδειχθεί ότι οι κατεχίνες απορροφώνται αποτελεσματικά στη γαστρεντερική οδό και μπορεί να βοηθήσουν στον μετριασμό των προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Επιπλέον, οι φυτοχημικές ουσίες του πράσινου τσαγιού βοηθούν στη διατροφή των μικροβίων, που επενδύουν τα εντερικά τοιχώματα.

Σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο Δρ. Marvin Singh, το βιολογικό πράσινο τσάι γιασεμί, «είναι ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες, φιλικό προς το μικροβίωμα του εντέρου που πρέπει να το συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας ρουτίνα».

 

Επιμέλεια: Ηλιάνα Θεοδωρίδου

 




Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks