16 Ιουλίου 2024
33.7 C
Athens

«Υδρόγειος»: Δωρεάν παροχή στέγης στην Αθήνα, για ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία


Τρία έτοιμα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα για διαμονή ασθενών και των οικογενειών τους που μεταβαίνουν στην Αθήνα για θεραπεία. Θα διαθέσουν η Υδρόγειος Ασφαλιστική, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ωφελούμενους από τις πρόσφατα πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, του Έβρου και της Ρόδου.

Το πρόγραμμα στέγασης θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείρισή του. Θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα παρέχει περισσότερες από 65 δεκαπενθήμερες διαμονές για τους ωφελούμενους ασθενείς και τις οικογένειες τους, σε τρία πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα καλύψει μια σημαντική ανάγκη των ασθενών για το χρονικό διάστημα που απαιτείται να διαμείνουν στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες θεραπευτικές ή παρεμβατικές πράξεις όπως εγχειρήσεις, θεραπείες και ελέγχους, σε κρατικά ογκολογικά νοσοκομεία και κλινικές της πρωτεύουσας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής, κύριος Παύλος Κασκαρέλης δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική η επιχειρηματική μας αποστολή ταυτίζεται με τον κοινωνικό μας ρόλο. Όπως μέσα από το αγαθό της ασφάλισης και τα προϊόντα μας προσφέρουμε φροντίδα, ασφάλεια και δύναμη στους ασφαλισμένους μας, με τον ίδιο τρόπο θέλουμε να ενδυναμώνουμε τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία μας. Με αυτό το πρόγραμμα απαντάμε σε μια πραγματική ανάγκη των ασθενών αναλαμβάνοντας ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βάρος του καθημερινού αγώνα που δίνουν για τη ζωή και την υγεία τους. Επιπλέον, κρατάμε τις οικογένειες των ασθενών μαζί τις δύσκολες ώρες της θεραπείας, εξασφαλίζοντας ένα ουσιαστικό και συμβολικό καταφύγιο για τους ασθενείς. Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική θέλουμε να είμαστε μια οικογένεια για κάθε οικογένεια».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κύριος Ευάγγελος Φιλόπουλος δήλωσε: «Ο καρκίνος δεν είναι μόνο μια ασθένεια του σώματος και μια δοκιμασία της ψυχής αλλά και μια δαπανηρή διαδικασία, η οποία συχνά συντελεί στην οικονομική εξουθένωση των οικογενειών των ασθενών. Η  ανάγκη για μακροπρόθεσμη παραμονή στα μεγάλα αστικά κέντρα των ασθενών από την επαρχία οδηγεί, σε μεγάλο βαθμό, στην οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση της μέσης Ελληνικής οικογένειας. Χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά της Υδρογείου Ασφαλιστικής, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μπορεί να προσφέρει στέγη και στήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία. Μετά από κοινή συμφωνία και των δύο οργανισμών θα δοθεί προτεραιότητα σε ασθενείς από Θεσσαλία, Έβρο και Ρόδο, δηλαδή από τις περιοχές που υπέστησαν τόσο εκτεταμένες και οδυνηρές καταστροφές τους τελευταίους δύο μήνες».

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks