18 Ιουλίου 2024
36.5 C
Athens

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις αναφορικά με τη μηδενική συμμετοχή στις παροχές των τραυματιών του δυστυχήματος των Τεμπών


Υλοποιήθηκαν και τέθηκαν σε παραγωγική λειτουργία, όλες οι απαραίτητες συστημικές παραμετροποιήσεις στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ, ώστε οι πολίτες που χαρακτηρίστηκαν ως τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών της 28/2/2023 να λαμβάνουν όλο το φάσμα των παροχών του ΕΚΠΥ τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες δομές, με μηδενική συμμετοχή.

Ως εκ τούτου, είναι πλέον εφικτό να εκδίδεται ηλεκτρονική γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ με μηδενική συμμετοχή ασφαλισμένων, καθώς και ηλεκτρονικά παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 62 του Ν.5039, ο Οργανισμός καλύπτει πλήρως δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης σε υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Επίσης καλύπτει τα έξοδα μετάβασής τους σε δομές αποκατάστασης του Εξωτερικού.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αρ.141/891/27-4-2023 απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, η διαδικασία υποβολής ατομικών αιτημάτων θα παραμείνει ενεργή για την εν λόγω κατηγορία ασθενών μέχρι την πλήρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων καθώς και για περιπτώσεις προϊόντων σκευασμάτων και υπηρεσιών που δε συνταγογραφούνται.

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks