25 Σεπτεμβρίου 2023

Αλυσίδα αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς: Η ιατρική σχολή αναλαμβάνει την περίθαλψη ασθενών, παροχές & υπηρεσίες από Φορείς της ΥγείαςΤη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη της για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και για τις πρωτοφανείς καταστροφές που υπέστη η περιφέρεια της Θεσσαλίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγουμένων ημερών εκφράζει η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει την περίθαλψη ασθενών που οι συνάδελφοι της Θεσσαλίας κρίνουν ότι, λόγω καταστροφής των εκεί νοσοκομειακών υποδομών, η αντιμετώπισή τους κατέστη δυσχερής. Η σχετική συνεννόηση θα γίνεται μέσω των διοικήσεων των δύο Ιατρικών Σχολών.

Επιπλέον, η Ιατρική Σχολή συνεχίζοντας μία παράδοση 186 ετών λειτουργίας και προσφοράς στην υγεία, συμμετέχει σε όλες τις δράσεις στήριξης των πλημμυροπαθών που οργανώνει το ΕΚΠΑ.

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), στο πλαίσιο άμεσης υποστήριξης της ογκολογικής φροντίδας μέσω των παθολόγων ογκολόγων μελών της Επιστημονικής Εταιρείας μας η ΕΟΠΕ ανέπτυξε πρωτοβουλία άμεσης καταγραφής των προβλημάτων πρόσβασης σε θεραπεία στους πληγέντες νομούς με σκοπό την παροχή βοήθειας στο δοκιμαζόμενο ευπαθή πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται η ανάγκη προτεραιοποίησης της ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας των ασθενών.

Ενθαρρύνεται η άμεση επικοινωνία με τους θεράποντες ογκολόγους και τα ογκολογικά κέντρα για

τυχόν αναβολή ή επαναπρογραμματισμό των θεραπειών ή επισκέψεων.

Αποφεύγεται η προσπάθεια μετακίνησης χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το κέντρο υποδοχής.

Συστήνεται τέλος η ενημέρωση για τους υγειονομικούς κινδύνους μόνο από θεράποντες και αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και όχι από επισφαλείς ή αναξιόπιστες πηγές.

Σε στενή συνεργασία με το επιστημονικό δυναμικό της Εταιρείας και με τη συνδρομή των αρμόδιων θεσμικών οργάνων επίκεινται περαιτέρω δράσεις υποστήριξης των πληγέντων ογκολογικών ασθενών και οικογενειών (διευκόλυνση πρόσβασης στα κέντρα θεραπείας, πρόσβασης σε ογκολογικά και υποστηρικτικά φάρμακα, υποστήριξη σε θέματα μετακίνησης και διαμονής).

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήρια της για την απώλεια των συνανθρώπων μας και τίθεται στη διάθεση των Οδοντιατρικών Συλλόγων και των Οδοντιάτρων που επλήγησαν από τις καταστροφές, λαμβάνοντας μια συμβολική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Ο. και αποφάσισε την οικονομική στήριξη των ιδιωτικών οδοντιατρείων των 4 νομών που επλήγησαν, με το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ για κάθε συνάδελφο, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την απόλυτη συμπόρευση, με τις ανάγκες που θα προκύψουν για κρατική αρωγή έπειτα από την καταγραφή.

Η ΠΟΕΔΗΝ ενισχύει με 10.000 ευρώ την αποκατάσταση των ζημιών των υγειονομικών μονάδων της Θεσσαλίας και οικογενειών που επλήγησαν.

Ο ΙΣΑ οργάνωσε αποστολή βοηθείας, στο πλαίσιο της οποίας, απέστειλε το ασθενοφόρο που διαθέτει και δύο διασώστες, για να ενισχύσουν το δυναμικό του ΕΚΑΒ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Παράλληλα συγκέντρωσε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και νερά που θα διανεμηθούν στους κατοίκους των περιοχών.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας