25 Σεπτεμβρίου 2023

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στην Κρήτη: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν ζευγάρια από το εξωτερικό για τα μωρά τουςΣτη Δικαιοσύνη προσφεύγουν ζευγάρια από το εξωτερικό, μετά τις αποκαλύψεις για την δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών και των παράνομων υιοθεσιών. Τα ζευγάρια τα οποία είχαν απευθυνθεί στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ζητούν να μάθουν αν είναι οι γονείς των νεογνών που γέννησαν παρένθετες μητέρες στο νοσοκομείο Χανίων.

Συγκεκριμένα, ζητούν από τον εισαγγελέα να δώσει την άδεια να έρθουν σε επαφή με τα νεογέννητα. Τα ζευγάρια αυτά έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τις παρένθετες μητέρες, που θα κυοφορούσαν τα δικά τους παιδιά. Είναι σε θέση, δηλαδή, να γνωρίζουν ότι η γυναίκα με το όνομα Χ είναι εκείνη που κυοφορεί το δικό τους παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τουλάχιστον μία περίπτωση προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση DNA σε γονείς. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας άλλο ένα ζευγάρι αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ DNA. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρονται να ισχυρίζονται ότι είναι οι βιολογικοί γονείς των δίδυμων παιδιών που γεννήθηκαν τη Δευτέρα στο Nοσοκομείο Χανίων από μία παρένθετη μητέρα γεωργιανής καταγωγής.

Συνολικά αυτή τη στιγμή στην Μονάδα Νεογνών του Nοσοκομείου Χανίων υπάρχουν 4 νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετες μητέρες γεωργιανής καταγωγής. Οι συγκεκριμένες γυναίκες είχαν συνεργαστεί με το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που ερευνάται από τις αρχές για την εμπορία βρεφών.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας