25 Σεπτεμβρίου 2023

Ελλείψεις φαρμάκων: Μηνύσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ Φαρμακαποθηκάριων και ΦαρμακοποιώνΜαίνεται η κόντρα μεταξύ Φαρμακαποθηκάριων και Φαρμακοποιών με αφορμή τις ελλείψεις φαρμάκων και την απαγόρευση των εξαγωγών στο εξωτερικό σκευασμάτων που παρουσιάζουν έλλειψη από την ελληνική αγορά.

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση υπέβαλε σήμερα Παρασκευή (4/8), εναντίον του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολου Βαλτά, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπέβαλλε μήνυση, την ώρα που οι ελλείψεις φαρμάκων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Φαρμακαποθηκαρίων, έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με τις τελευταίες δημοσιευθείσες στο διαδίκτυο δηλώσεις του Απόστολου Βαλτά.

«Όταν αντί να αντιμάχονται με επιχειρήματα σε θεσμικό επίπεδο, επιλέγουν να πλήττουν την προσωπική τιμή, αξιοπρέπεια και υπόληψη των θεσμικών μας προσώπων δημιουργώντας κίβδηλη εικόνα για αυτά και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια εικόνα τους για ιδιοτελείς σκοπούς, τότε τον πρώτο λόγο θα τον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη», σημειώνουν οι Φαρμακαποθηκάριοι.

Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν πώς οι Φαρμακαποθηκάριοι δημιουργούν αποθέματα από τα φάρμακα που λείπουν από την ελληνική αγορά, τα οποία στη συνέχεια πωλούν στο εξωτερικό σε πιο υψηλές τιμές.

Φαρμακοποιοί: Η αλήθεια θα λάμψει

Ανακοίνωση εξέδωσαν, όμως και οι Φαρμακοποιοί:

«Οι μηνύσεις του κυρίου Σκυλακάκη και οι εκφοβισμοί του προς τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, δεν μας πτοούν. Αντιθέτως, τον ευχαριστούμε για τη μήνυση καθώς η αλήθεια θα λάμψει και στα δικαστήρια. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου το φάρμακο να φτάνει απρόσκοπτα στα χέρια του Έλληνα ασθενή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας