25 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ με υπουργό Εργασίας: Επί τάπητος συμβάσεις επικουρικών και ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ΕπαγγέλματαΜε τον Υπουργό Εργασίας κο Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ, παρουσία του Διοικητή της ΔΥΠΑ κο. Πρωτοψάλτη και της Γ. Γραμματέας κας Στρατηνάκη. Στη συνάντηση τέθηκαν αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ που είναι δικής τους αρμοδιότητα. Συγκεκριμένα:

Για την παράταση των Συμβάσεων των 2.000 εργαζομένων μακροχρόνια ανέργων του Προγράμματος 55-67 που εργάζονται στα Νοσοκομεία και ήδη οι πρώτοι απολύθηκαν. Ο υπουργός διατύπωσε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην ανανέωση. Αναγνώρισε όμως το σημαντικό έργο των συγκεκριμένων εργαζομένων και ζήτησε λίγες ημέρες προθεσμία για να απαντήσει. Σύμφωνα με τον υπουργό, χρειάζεται είπε σχετική Νομοθετική ρύθμιση για να παραταθούν οι Συμβάσεις.

Σχετικά με τα μισθολογικά ζητήματα και την ανανέωση των Συμβάσεων των 4.000 ατόμων που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ από το 2016. Η ΠΟΕΔΗΝ εξήγησε ότι υπάρχει η νομική δυνατότητα και το κονδύλι που απαιτείται προκειμένου να εφαρμοσθεί το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων στο σύνολο του (και στα επιδόματα) στους 4.000 συναδέλφους που είναι στην πρώτη γραμμή.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν δυσκολίες παρ’ ότι είναι δίκαιο το αίτημα. Θα το εξετάσει με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και σε λίγες ημέρες θα μας απαντήσει και γι’ αυτό. Σύμφωνα με τον κο Γεωργιάδη, τον Φλεβάρη 2024 θα υπάρξει νέα ανανέωση των Συμβάσεων των 4.000 συναδέλφων με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Για την Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και το σχετικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός χαρακρήρισε δίκαιο το αίτημα και η εισήγησή του θα είναι θετική. Αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι μόνο αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας. Σύντομα είπε ότι θα υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση.

Για τους Εργολαβικούς εργαζόμενους που δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία είπε ότι πρέπει να καλείται η Επιθεώρηση Εργασίας όταν και όπου δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας