30 Σεπτεμβρίου 2023

Ντους: Τι προσέχουμε αν κάνουμε πολλά την ημέραΤώρα το καλοκαίρι με τους καύσωνες μπορεί να κάνουμε πολλά ντους μέσα σε μια ημέρα. Είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την ζέστη. Τι πρέπει όμως να προσέχουμε σε αυτή την περίπτωση;

Τι να κάνουμε αν μπαίνουμε συνέχεια στο ντους

Προτίμησε χλιαρό προς δροσερό νερό

Αν και αυτός είναι ένας καλός γενικός κανόνας για κάθε ντους, ανεξάρτητα από την εποχή, η αλήθεια είναι πως δεν αρέσει σε όλους να κάνουν ντους με χλιαρό νερό τον χειμώνα. Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ωστόσο, η επιλογή αυτή είναι πιο ρεαλιστική. Η υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία του νερού είναι εγγύηση για στεγνό και αφυδατωμένο δέρμα, ειδικά αν κάνεις συχνά ντους μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, το να περνάς χρόνο στον ήλιο μπορεί, επίσης, να αφαιρέσει την υγρασία από το δέρμα σου, κάνοντας τα δροσερά ντους ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη.

Μην χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα αφρόλουτρου

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι το να χαθείς μέσα στο σαπούνι από την κορυφή μέχρι τα νύχια είναι ο μόνος τρόπος για να καθαρίσεις πραγματικά την επιδερμίδα σου. Η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο ενυδατική είναι η σύνθεση του αφρόλουτρου, το πλύσιμο του δέρματός σου (ειδικά περισσότερες από μία φορές την ημέρα) μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα.

Εάν κάνεις ντους περισσότερες από μία φορές την ημέρα, χρειάζεται να χρησιμοποιείς σαπούνι μόνο στα σημεία του σώματός σου που πράγματι λερώνονται ή βγάζουν μυρωδιά. Δώσε προτεραιότητα στις μασχάλες, στα πόδια και στο δέρμα της ευαίσθητης περιοχής. Το νερό ξεπλένει το υπόλοιπο σώμα μια χαρά.

Ενυδάτωσε την επιδερμίδα μετά το ντους.

Η ενυδάτωση μετά το ντους είναι απαραίτητη, γιατί έτσι θα «κλειδώσει» η υγρασία, θα αναπληρωθούν τα χαμένα λιπίδια του δέρματος και θα αποτραπεί η διαδερμική απώλεια νερού. Το «μυστικό» εδώ είναι να εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα το συντομότερο δυνατό μετά το ντους, όταν ακόμα η επιδερμίδα είναι νωπή και μπορούν τα θρεπτικά συστατικά της σύνθεσης να απορροφηθούν καλύτερα.

Ακολουθώντας αυτές τις τρεις συνήθειες θα διατηρήσεις την υγρασία στο δέρμα σου ακόμα και αν κάνεις συχνά ντους μέσα στην ημέρα. Αν, πάντως, πρέπει να επιλέξουμε το πιο απαραίτητο βήμα, αυτό είναι σίγουρα η ενυδάτωση μετά από κάθε ντους.

 

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας