25 Σεπτεμβρίου 2023

Νέο σύστημα επιλογής διοικητών στο Δημόσιο: Τί αλλάζει για τους διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕΝέο σύστημα επιλογής διοικητών στο Δημόσιο, το οποίο αφορά και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το καλοκαίρι και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός του φθινοπώρου.

Ο σχεδιασμός προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής αλλά και μνημόνια απόδοσης. Μάλιστα αν η αξιολόγηση έχει αρνητικό πρόσημο, τότε ο διοικητής θα απολύεται αυτόματα. Σημειώνεται ότι το μνημόνιο θα περλαμβάνει υγειονομικούς δείκτες, δημοσιονομικούς και οικονομικούς στόχους.

Παράλληλα, θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες στις οποίες θα εντάσσονται οι δημόσιοι φορείς: ανάλογα με τις υπηρεσίες, τον προϋπολογισμό τους και την κρισιμότητα του ρόλου τους. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ) και τα νοσοκομεία της επικράτειας. Για κάθε κατηγορία θα εφαρμόζονται διαφορετικά κριτήρια σε τρία στάδια. Μεταξύ άλλων, θα αξιολογείται η εμπειρία σε διοικητικές θέσεις συστημάτων υγείας και τα πτυχία σε τομείς σχετικούς με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Στο πρώτο στάδιο θα αξιολογούνται τα αντικειμενικά προσόντα. Στο δεύτερο προβλέπεται δομημένη συνέντευξη από κλιμάκια επιλογής διοικήσεων. Και στο τρίτο στάδιο ο υπουργός ή το υπουργικό συμβούλιο θα επιλέγει από τους τρεις υποψήφιους με την υψηλότερη βαθμολογία.

 

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας